Mozart ritkán játszott operáját mutatták be a Scalában

A Lucio Silla című háromfelvonásos operát mutatta be csütörtökön a milánói Scala, ez az egyik opera, amelyet Alexander Pereira, a Scala intendánsa megvett a Salzburgi Ünnepi Játékoktól.

A milánói operaház harmincegy év után állítja ismét színpadra Mozart operáját a római hadvezérről együttműködésben a salzburgi Mozarteum Alapítvánnyal, a Salzburgi Ünnepi Játékokkal és a Brémai Zenei Fesztivállal. A művet a kanadai Marshall Pynkoski, a 18. századi opera "nagymestere" állítja színpadra, Marc Minkowski, a salzburgi Mozart-hét művészeti vezetője vezényletével. Mindketten most fognak debütálni a Scalában.

 scala-milano-187749

A milánói Scala (forrás: expo2015notizie.it)

 

Az opera címszerepét két szereposztásban játsszák, Kresimir Spicer és Rolando Villazon fogja énekelni a római hadvezér szerepét, és a bemutatón Villazón betegsége miatt Spicer áll színpadra. A további szerepekben mások között Lenneke Ruiten, Inga Kalna és Marianne Crebassa lesz hallható.

 

"Nem akarjuk, hogy a néző azt higgye, hogy a 18. században vagyunk. Egy 21. századi színházat fogunk bemutatni. Hűek akarunk maradni a mozarti idők esztétikájához, anélkül, hogy múzeumszínházat csinálnánk" - hangoztatta az opera milánói sajtótájékoztatóján a kanadai rendező. A ritkán hallható Lucio Sillát 2012-ben mutatták be a salzbrugi Mozart-héten szcenírozott változatban. Az opera megvásárlása miatt Alexander Pereira annak idején érdekkonfliktusba került, ami majdnem aláásta azt, hogy a Scala intendánsa legyen.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása