Gazdasági társaságként működik áprilistól a szolnoki színház

Gazdasági társaságként, nonprofit kft.-ként működik április 1-től a Szolnoki Szigligeti Színház, az átalakulás egy jogszabályváltozás miatt vált szükségessé.

Szalay Ferenc polgármester az MTI-nek elmondta, hogy a színház dolgozóinak létszáma nem éri el a száz főt, ezért az államháztartásról szóló törvény január 1-jén hatályba lépett rendelkezése szerint az intézmény nem rendelkezhet önálló gazdasági szervezettel.

 

szigligeti szinhaz

Fotó: szolnok.varosom.hu


Hozzátette: a jogszabályváltozás a színházon kívül érinti a Damjanich János Múzeumot és megyei Verseghy Ferenc könyvárat is, amelyek a jövőben közös gazdálkodásúvá válnak. "A városban az Intézményszolgálat már bizonyította, hogy működőképes egy ilyen rendszer és sok színház működik gazdasági társaságként"- emlékeztetett.


Balázs Péter, a színház igazgatója az MTI-nek elmondta: a változás gazdasági kérdés, nem szeretnék, ha a színház életében változást hozna. Hozzátette: a színházban közalkalmazotti jogviszonyban dolgozó hatvankét ember alkalmazottként folytatja tovább a munkáját, a változásról tájékoztatták őket és senkinek nem volt ellenvetése.


" Egy nagyon összeforrott társulat működik a színházban és közösen határoztuk meg, hogy az önálló gazdálkodásunk folytatásához szükséges az átalakulás" - hangsúlyozta Balázs Péter.

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása