30 perce volt beugrani Domingo szerepébe

30 perce volt szombaton Luca Salsi olasz baritonnak arra, hogy beugorjon a gyengélkedő Plácido Domingo szerepébe Verdi Ernani című operájában a New York-i Metropolitan Operában.

Álvaro Domingo, a világhírű spanyol tenor fia hívta fel telefonon azzal, hogy édesapja nem érzi jól magát - emlékezett vissza Salsi, aki azonnal taxiba ült, hogy a Metbe siessen, sminkeljen és jelmezt öltsön, hogy elénekelje a Verdi-opera Don Carlójának szerepét. A helyi idő szerinti szombat délutáni előadást világszerte közvetítették a rádiók.

 

salsi


James Levine-nel, a Met főzeneigazgatójával, akivel Salsi még sosem találkozott, szintén folytatott egy gyors beszélgetést, mielőtt épp időben színpadra lépett az első felvonásban.


"Jobb volt ez így, mivel nem volt időm gondolkodni, és idegesnek lenni. Csak mentem és énekeltem" - idézte vissza az előző napi bravúros beugrást egy vasárnapi nyilatkozatában a bariton.


Peter Gelb, a Met igazgatója péntek este ugyan értesítette Salsit arról, hogy Domingo megfázott, de szombat reggel azt közölték vele, hogy nem lesz szükség beugrásra.


Amikor azonban Plácido Domingo megérkezett a szombati előadásra, érezte, nem tud felmenni a színpadra.


A 40 éves Salsi utoljára 2013-ban a római operaházban énekelte Don Carlo szerepét Riccardo Muti vezénylete alatt.

 

Domingo végig a színfalak mögött maradt, hogy bíztatásával segítse az olasz baritont, aki az opera Met-előadásában még soha nem volt színpadon. "Mindent improvizálnom kellett" - tette hozzá.


Az előadás végén a közönség virágokkal köszönte meg a bravúros beugrást.


Salsi aznap este még Donizetti Lammermori Luciájának Enrico szerepét is elénekelte a Metben.

 

süti beállítások módosítása