Kritikusok bojkottálják a POSZT-ot

A Színházi Kritikusok Céhe Csáki Juditot jelölte a seregszemle zsűrijébe, ám a POSZT szakmai tulajdonosai ezt nem fogadták el. Négy kritikus hallgatással tiltakozik.


A kritikusok céhe Csáki Judit színikritikust jelölte a POSZT zsűrijébe, ám személyét a szakmai tulajdonos (a Magyar Színházi Társaság és a Magyar Teátrumi Társaság) indoklás nélkül elutasította. Herczog Noémi, Jászay Tamás, Koltai Tamás és Tompa Andrea kritikusok bojkottot hirdetnek.

 

csaki

Csáki Judit (fotó: litera.hu)

 

Közlemény:

 

„Hallgass el! Nem fogunk”

Színikritikus kollégánkat, Csáki Juditot a Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT, melynek szakmai tulajdonosai a Magyar Színházi Társaság és a Magyar Teátrumi Társaság) nem fogadta el zsűritagként. Csáki Juditot a POSZT tulajdonosainak felkérésére a Színházi Kritikusok Céhe jelölte a zsűribe.

Ezúton fejezzük ki szolidaritásunkat kollégánkkal, akinek mint független kritikusnak nem adnak lehetőséget a versenyprogram véleményezésére. Szolidaritásunkat a hallgatásra felszólított kollégával hallgatással fejezzük ki: azzal, hogy bojkottáljuk a POSZT-ot, az általunk szerkesztett lapokban, blogokban, azokon a felületeken, ahol rendszeres szerzők vagyunk, nem közlünk színikritikát a POSZT programjáról. Bojkottunkkal a közpénzből fentartott POSZT tulajdonosainak átláthatatlan és szakmaiatlan döntéseire kívánjuk ráirányitani a figyelmet.

 

Kezdeményezésünk eredetileg a sajtó munkatársainak szólt, ám többen jelezték a színházi szakmából és máshonnan, hogy névvel csatlakoznának a szolidaritási akcióhoz. Kérjük, hogy a csatlakozók nevük és foglalkozásuk megjelölésével írjanak a szerk@revizoronline.com címre.
 
A csatlakozók listáját folyamatosan frissítjük.



Herczog Noémi, Színház, Magyar Narancs, szerző
Jászay Tamás, Revizor, szerkesztő
Koltai Tamás, Színház, főszerkesztő, Élet és irodalom, szerző
Tompa Andrea, Színház, főszerkesztő-helyettes, Magyar Narancs, szerző

 

 

 

 

süti beállítások módosítása