A világ legkisebb színháza nyílik meg New Yorkban

Megnyílik a közönség előtt a világ legkisebb, egyszerre egyetlen nézőt befogadni képes, hordozható színháza New Yorkban.

A Theatre for One elnevezésű, 1,2 m x 2,4 m alapterületű fülkében az egyfős közönség egyetlen színész rövid játékát tekintheti meg az előadások alkalmával. A falak belülről vörös anyaggal vannak kibélelve, amely a lágy világítással együtt olyan hatást kelt, mintha egy gyóntatószékbe, liftbe vagy "peep show"-ba került volna a néző. 

 

li-theatre


Christine Jones Tony-díjas színpadi díszlettervező és a projekt megálmodója szerint a kicsiny színházban valódi közvetlenség, meghittség alakulhat ki a néző és a színész között. "Ez a színház úgy működik, mint egy emberbe nyíló kapu" - fogalmazott.


A színház a következő két hónapban Manhattan három különböző pontján lesz elérhető, a belépés teljesen ingyenes. Az, hogy mit láthatnak a nézők, nagy mértékben a szerencsén múlik.

 

TFO


A színház repertoárján idén Craig Lucas, Will Eno, Lynn Nottage, Jose Rivera, Thomas Bradshaw, Zayd Dohrn és Emily Schwend darabjai szerepelnek, az írókat egy-egy háromperces mű elkészítésére kérték fel. Mindegyik darab ugyanazt a mondatot használta fel kiindulási pontjául: "nem vagyok az az idegen, akinek gondolsz". 


"Nincs szükség színházi jelmezekre, vetítésre, semmi ilyesmire. Csupán arra, hogy kapcsolatba lépjek egy emberrel, és elmeséljek neki egy történetet" - mondta el Kevin Mambo színész és zenész, aki Zayd Dohrn Love Song (Szerelmes dal) című, saját zenéjével kiegészített darabját fogja játszani a színházban.

 

süti beállítások módosítása