Kara Tünde nélkül is megy a POSZT-ra a Jókai Színház

A Jókai Színház közleménye.

IMG 1508

 

Az előzményekről:

 

Kara Tünde Jászai-díjas színművész a Bernarda Alba háza felújító próbáján váratlanul rosszul lett, a szíve megállt.

A mentősök és orvosok gyors és hosszan tartó munkája eredményeképp sikerült a művésznőt újraéleszteni, jelenleg a gyulai kórház intenzív osztályán kezelik. A színház közleménye szerint a társulatot sokkolta az esemény, "néma kézszorítással aggódik és szorong érte, küldi az energiáit felé", töretlenül bízva Tünde mielőbbi visszatérésében, felépülésében.

 

 MG 0763 Kara Tunde

 

A Jókai Színház közleménye:

 

A Jókai Színház tájékoztatja aggódó közönségét, hogy Kara Tünde, Jászai-díjas színművész, állapota változatlan, továbbra is a gyulai kórház intenzív osztályán ápolják.  

 

A társulat tagjai töretlen hittel várják vissza színésztársukat, és hálásan köszönik az orvosok és ápolók odaadó munkáját. 

 

IMG 7562

 

A színház tegnapi rendkívüli társulati ülésén az alábbi döntések születtek:

 

1. A színház ott lesz a POSzT-on.

 

2. A szerepei változatlanul Kara Tündéé maradnak – nincs helyette beugrás! – A Jókai Színház társulata tehát nem kívánja pótolni Kara Tündét a játszott szerepeiben, ezzel azt is hangsúlyozni szeretné, hogy visszavárja a művésznőt a színpadon, és hiszi, hogy valamennyi szerepét játszani fogja még.

 

3. A társulat mindkét versenydarabját (Bernarda Alba háza, Koldusopera) életben kívánja tartani, s a nyár további verseny- és fesztivál-meghívásait teljesíteni fogja; azokon hangbeolvasással pótolja a művésznő jelenlétét. 

 

Döntésével a színház az összetartozás, a csapatmunka fontosságát jelzi, s erős bizalmát művésztársa felépülésében.

 

Színház.hu

 

süti beállítások módosítása