A Carment mutatja be a Zuglói Filharmónia a Müpában

 

Bizet Carmen című operáját mutatja be a Zuglói Filharmónia a Művészetek Palotájában (Müpa) június 26-án, pénteken.

Losonczi Anita rendezőasszisztens, koreográfus az MTI-nek elmondta: az opera eredeti, vágatlan változatát mutatják be új, klasszikus felfogású rendezésben, félig szcenírozott díszlettel.

 

Mint mondta, Tóth János rendezővel megpróbálják minél jobban "bevonni" a közönséget, hogy mindenki a darab spanyol környezetében érezze magát. Az operát táncbetétekkel teszik mozgalmasabbá - tette hozzá.

 

carmen

 

Az előadáson zömében olyan énekesek lépnek színpadra, akiket régi kapcsolat fűz a zuglói együtteshez. A címszerepet Schöck Atala énekli, Micaela szerepében Fodor Gabriella hallható. A két férfi főszerepet viszont két új meghívott, a marokkói-magyar származású Benabdallah Yanis (Don José) és Réti Attila (Escamillo) alakítja. Az operát Horváth Gábor vezényli.

 

Losonczi Anita felidézte, hogy a Zuglói Filharmóniával korábban rendszeresen adtak elő operákat az együttes művészeti vezetője, Záborszky Kálmán által életre hívott Tihanyi Ünnepi Játékokon, és jelenleg is minden évben bemutatnak egy operát a zenekar Pastorale nevű családi sorozatában - idén áprilisban Donizetti vígoperáját, a Viva la mammát adták elő a Zuglói Szent István Zeneházban. A június 26-i Carmen-előadás egy sorozatba nem illeszkedő, különleges alkalom - tette hozzá.

 

süti beállítások módosítása