Felébredt és jobban van Kara Tünde

Felébredt a kómából Kara Tünde - értesült a Színház.hu.

A Jászai-díjas békéscsabai színésznőnek két hete leállt a szíve, etért újra kellett éleszteni. 
 
Kozonseg
A békéscsabai színház évadzáró pikniket tartott
 
"Boldogan jelentjük, hogy Kara Tünde Jászai-díjas színésznőnk túl van az altatás mellékhatásain, éber, tudata tiszta. Ezen a ponton túl már az orvosok is elkezdhetnek gondolkodni a gyógykezelés további menetéről, melyet nagyban elősegít Tünde erős akaratereje és szervezete. Innen kívánunk Tündének mi is sok türelmet, kitartást és miharabbi felépülést!" - írta a békéscsabai színház közleményében.

 

karatunde

Kara Tünde a Koldusoperában / Fotó: Rosta Tibor

 

A közönség tagjai is zúgó, energiát adó tapsot küldtek Kara Tündének a tegnapi nyilvános évadzáró közönségtalálkozón, melyen kiderült: Kara Tünde lett a teátrum első kétszeres Gálfy Gyűrű-díjas művésze.

 

IMG 8673

Kara Tünde elismerése

 

A Gálfy László színművész, a teátrum egykori igazgatója emlékére a családdal közösen létrehozott díj, a Gálfy Gyűrű odaítéléséről - az alapítók szándékának és a hagyományoknak megfelelően szakmai bírálóbizottság döntött. A Gálfy-gyűrű kitüntetettjére az elmúlt évadban bemutatott darabok rendezői tettek javaslatot, amiből a zsűri választotta ki a legérdemesebbet. A szakmai zsűri tagjai Felkai Eszter színművész, a díj alapítója, Buchmann-Horváth Emese a Viva La Musical! vezető sajtóreferense, Hrecska Renáta kritikus, Doncsev András az MTVA kulturális főszerkesztője, Szente Béla, a Csabagyöngye Kulturális Központ igazgatója és Niedzielsky Katalin újságíró, konzultáns voltak. A darabok rendezői által nominált szereplők közül ebben az évadban a Bernarda Alba háza című drámában Poncia, valamint a Karkithemia című monodrámában A nő (azaz önmaga) megformálásáért Kara Tünde színművész nyerte el már másodszorra színházunk legmagasabb szakmai díját, az aranyékszert. A díjat a színművésznő betegsége miatt az egyik nomináló rendező, Tege Antal vette át.

 

 
 

 

süti beállítások módosítása