Lemondott John Berry, az Angol Nemzeti Opera művészeti igazgatója

 

10  év után lemondott tisztségéről John Berry, az Angol Nemzeti Opera (ENO) művészeti igazgatója.

Mint közleményében írta, a "munkát elvégezte", úgy érzi, "eljött a távozás ideje", de a jövőben is kapcsolatban marad az ENO-val támogatóként és a közönség tagjaként.

 

berry


 Harry Brunjes, az opera elnökhelyettese fenomenálisnak nevezte Berry munkáját. "Segítségével az ENO Angliában és nemzetközi szinten is elismerést szerzett kitűnő operaelőadásaival" - fogalmazott Brunjes.


Berry, akinek tavaly II. Erzsébet a Brit Birodalom érdemrendjének (CBE) parancsnoki fokozatát adományozta, 1995-ben csatlakozott az ENO-hoz, akkor még a castingokért felelős igazgatóként. A művészeti igazgatói posztot 2005 óta töltötte be. 


Az elmúlt időszakban két vezető is lemondott az intézményben. Egyikük, Martyn Rose, az ENO egykori elnöke egy januárban nyilvánosságra hozott levelében arról írt, hogy az intézmény Berry hivatali ideje alatt tízmillió fontos veszteséget halmozott fel, és a művészeti igazgató lemondását sürgette. Berry a vádakat nem kommentálta.


A színházak állami támogatását biztosító Angliai Művészeti Tanács felszólította az operaházat, hogy javítson a költségvetési fegyelmen, különben leveszi az intézményt a rendszeres támogatásban részesülők listájáról.

 

süti beállítások módosítása