Színházat a gangra! - Gyűjtést indít a Gang Színház

A FogasHázba költözik a Pulzus Társulás és a Bethlen Téri Színház közös produkciója, Goldoni Terecske című komédiája. Hogy ez az előadás is ingyenes látogatható lehessen, most gyűjtést szerveznek az alkotók.

 

A Gang Színház felhívása:


Láttál már drámá(zás)t a gangon? Valóságosabb, mint egy háromdimenziós film, elvégre élőben, valódi díszletek között, azoknak az embereknek/szereplőknek az életét nézheted, akikkel nap mint nap összetalálkozol az utcán, piacon, lépcsőházban. Mindehhez pedig egy olyan hely szolgál díszletként, ahol a jelenlévők válnak ügyelővé, kellékessé, esetleg súgóvá.


A Pulzus Társulás Goldoni Terecske című darabját játssza Erzsébetváros körfolyosós, gangos lakóházaiban, s most először romkocsmában is.

 

Ha segítünk, most még többen válhatnak részeseivé ennek a különleges színházi élménynek. A Pulzus Társulás és a Bethlen Téri Színház adakozást szervez, hogy a FogasHázban megvalósuló első nyílt előadás mindenki számára ingyenes legyen.

 

 

A Gang Színház lényege, hogy nem a nézők mennek színházba, hanem a színház költözik – egy előadás erejéig – a nézők otthonába, jobban mondva udvarába.


Az előadássorozatot, mely során azok a lakosok is részesülnek színházi élményben, akiknek erre nem vagy kevés lehetősége lenne, az Erzsébetvárosi Önkormányzat támogatja.


Az ötlet egyedülálló, bár nem most született. A Pulzus Társulás kezdeményezésére – elsőként Magyarországon – 2014 nyarán, elsőként VII. kerületi bérházak belső udvaraiba vitték el előadásukat. Már ekkor fölmerült a teljesen nyílt előadás ötlete. Most pedig, megtartva azt az alapgondolatot, hogy az előadás bárki számára elérhető, azaz ingyenes legyen, az adjukössze.hu segítségével gyűjtenek támogatást. Az ősszel megvalósuló nyílt előadásnak a FogasHáz ad otthont (www.fogashaz.hu).


A támogatók pedig nemcsak adnak, kapnak is, hiszen adományaikkal a Bethlen Téri Színház támogatói körének tagjaivá is válhatnak.
Segítsen, hogy a színház valóban bárki számára elérhető legyen!

 

Gang Szinhaz Projekt-17 Nemeth Andras Peter

Fotó: Németh András Péter


Carlo Goldoni: Terecske
A Pulzus Társulás és a Bethlen Téri Színház közös produkciója

 

Katalin: Tarr Judit
Lüszi, a lánya: Deák Fruzsina
Piroska: Nagy Enikő
Ági, a lánya: Császár Réka
Orsolya: Bakos Éva
Zsolt, a fia: Rábavölgyi Tamás
Árpád: Kroó Ádám
Lovag: Kroó Balázs
Napsugár: Kalocsay Mercedes

 

Rendező: Kroó Balázs

 

süti beállítások módosítása