Színházi központot nyit Budán a Spirit

Perjés János, a Spirit Színház igazgatója a 168 Órának mesélt.

 

A 168 Óra cikkéből:

Különleges. állandó helyszínen kezdi meg ötödik évadát a Spirit Színház. Perjés János elárulta, régi terve, hogy a Spirit különböző szegmenseit összehozva egy központot létesítsen. "Igen, a helyet, ahol minden összeér és összefügg. A színházlátogatók októbertől repertoárdarabjainkat egy helyszínen, a Margit híd budai hídfőjénél lévő Spirit Központban tekinthetik meg. Egy 120 fő befogadására alkalmas teret is kialakítottunk, itt játszunk majd. Ez a színházterem különleges belsőépítészeti megoldásaival egyedi hangulatot biztosít az előadásokhoz" - tette hozzá.

 

perjes

Fotó: spiritszinhaz.com

 

"Előadásainkban eddig is az emberi kapcsolatokra, a problémamegoldások eszközeire, az önismeret fontosságára fókuszáltunk. Hasonló gondolkodású és feladatokkal küzdő nézőink vannak, így tálcán kínálta a sors a helyet, ahol a színház és a problémákra megoldást kínáló spirituális műhely egy központot alkothat. Így megvalósul az a gondolatom, hogy aki ellátogat hozzánk, szellemileg, lelkileg és testileg is megújulva távozhasson. Mostanra ért meg a helyzet arra, hogy a Lélek és irodalom szlogenünk életre keljen" - számolt be a társulat vezetője.


Perjés János elmondta, a nagyszínpadot igénylő zenés darabok, mint a Cabaret, továbbra is állandó befogadó helyre várnak, ezeken kívül minden az új központban fut tovább. Ismét Pesten is látható Huszárik Kata mint Eszter, Márai klasszikusában, és Détár Enikő, a Csodálatos vagy, Júlia! címszerepében. De folyamatosan műsoron tartják Müller Péter Szeretetkönyvét, a Popper-, Faludy-, Szepes Mária-esteket.

 

"Új helyszínünk, ami mindamellett, hogy a Dunára néz, a tulajdonosnak köszönhetően megoldásaiban felér egy díszlettel. Saját kezűleg alakította ki a régi, használt dísztárgyakból álló enteriőrt, a vasszerkezetes, fafaragásos termeket. Ez, mint említettem, nem csak színházi előadások helyszínéül szolgál, amely végső formáját, mintegy hatszáz négyzetméteren, márciusban nyeri el" - számolt be Perjés János.

 

Forrás: 168ora.hu

 

 

süti beállítások módosítása