Kályhabúcsúztató - Ősbemutató a Magyar Dráma Napja Marosvásárhelyen

 

A magyar színházak több mint három évtizede szeptember 21-én, Madách Imre: Az ember tragédiája ősbemutatójának évfordulóján, ünneplik a Magyar Dráma Napját.

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata, az elmúlt évek hagyományához híven, 2015. szeptember 21-én is rendkívüli rendezvénnyel várja közönségét.

 

Magyar Drama Napja 2014 Tompa Miklos Tarsulat MNSZ foto Rab Zoltan-039

 

Az ünneplést 17.30 órától Aranka György, felvilágosodás kori művelődésszervező, az első állandó magyar színházalapítási kérelem megfogalmazója szobrának megkoszorúzása nyitja meg, mely alkalommal elhangzik Demény Péter erre az alkalomra írt köszöntője.

 

Ezt követően, 18.00 órától a színház Kistermében Varga Gábor KÁLYHABÚCSÚZTATÓ című darabjának felolvasószínházi ősbemutatójára kerül sor, Gáspárik Attila rendezésében. A premieren jelen lesz a jelenleg Nagyváradon élő szerző is, akivel az előadást követően Demény Péter beszélget  egy közönségtalálkozó keretében.

 

Az előadásra szimbolikus áron, 1 lejért lehet jegyet váltani a kultúrpalotai jegyirodában, a színházi jegypénztárban és a www.biletmaster.ro honlapon.

 

 

 

süti beállítások módosítása