Várhatóan új tagokkal bővül a Teátrumi Társaság

A Magyar Teátrumi Társaság (MTT) 2015.november 23-án a Gödöllői Művészetek Házában tartja őszi közgyűlését.

 

A Magyar Teátrumi Társaság közleménye:


Az MTT a közgyűlésen várhatóan új tagokat vesz fel a jelenlegi 56 tagja mellé, ezzel továbbra is a legnagyobb hazai színházművészeti érdekképviseleti szervezet marad.


A közgyűlés tagjai a TAO rendszer működésével kapcsolatos kérdéseket is megvizsgálják, különös tekintettel a TAO támogatások után kifizetett jutalékok megszüntetésének céljából.

 

mtt


Az MTT közgyűlése tárgyalja a POSZF Kft. helyzetét, számba véve az olyan aktualitásokat, mint az ügyvezetés személyi vonatkozásai, a fesztivál szakmai megújulása, marketing munkája illetve a színházi találkozó helyének kérdése.


Az MTT december 19-én, gálaest keretében ismét Magyar Teátrum díjakat ad át, melyekre a jelöléseket a tagszervezetek már megtehetik. A Magyar Teátrum díjjal a színházi háttérszakmák legkiválóbb képviselőit díjazzák.


A társaság meghatározza éves tagdíjait is, mely alapítása óta nem változott, a tagszervezetek minimum éves tagdíja 100.000 Ft, mely összeget a tagok a költségvetésük szerint további pénzügyi hozzájárulással egészíthetik ki.


Az MTT ősz elején indította el a Magyar Művelődési Intézettel közösen a Pajtaszínház nevű programját, melynek keretében 24 település színjátszó csoportját segíti egy-egy színész, rendező vagy dramaturg egy előadás létrehozatalában. A csoportok közös bemutatkozó fesztiváljára január 21-22-én kerül sor a Nemzeti Színházban.


A közgyűlés sajtónyilvános.
A közgyűlés házigazdája: Művészetek Háza Gödöllő
A közgyűlés helyszíne: 2100 Gödöllő, Szabadság tér 6.
A közgyűlés időpontja: 2015. november 23., hétfő 10.00-14.30


Tisztelettel kérjük, hogy részvételi és interjúkészítési szándékukat az info@magyarteatrum.hu e-mail címen jelezzék felénk. Köszönjük!

 

 

süti beállítások módosítása