Gyermekszínház lesz a Városligetben - Második otthona lehet a Kolibrinek

Két ütemben valósul meg a Liget Budapest  projekt.

 

A következő választásokra már biztosan nem készül el a budapesti Városligetbe tervezett múzeumi negyed, holott tavaly tavasszal még kiemelt kormánycél volt az új nemzeti közgyűjteményi épületegyüttes 2018. március 15-ig történő megvalósítása - írta pénteki számában a Népszabadság. Baán László, a projekt kormánybiztosa a lapnak elmondta: az egyre jelentősebb csúszások miatt legfeljebb egy épület készülhet el a Liget-projektként beharangozott ötből a 2018-as választásokra. Így a következő kormányra vár, hogy befejezze, vagy "le-/megállítsa" a projektet.

 

A kormánybiztos elárulta, hogy legfeljebb a Magyar Zene Háza készülhet el a következő választásokra. Eddig ugyanis erre az egy épületre sikerült tervezői szerződést kötni 740 millió forintért. A koncerteket és zenetörténeti kiállításokat befogadó 8000 négyzetméteres pavilonnak van egyedül esélye a 2018-as tavaszi átadásra - közli a Népszabadság.

 

Szombaton a Városliget Zrt. közleményt adott ki arról, hogy a Szabolcs utcai Országos Múzeumi Raktározási és Restaurálási Központot, a felújított Szépművészeti Múzeumot, az újjáépített Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeumot, valamint az elbontott egykori Hungexpo épületek helyén felépítendő Magyar Zene Házát adják át a Liget Budapest projekt első ütemében, 2018 tavaszán.

 

varosligeti-szinhaz

 

2019 második felében vehetik majd birtokba a látogatók az újonnan épült és a megújítandó városligeti intézményeket - áll a Városliget Zrt. közleményében.

    

Az 2018 tavaszán záruló első ütem után 2019-re készül el a Petőfi Csarnok helyén megépítendő Új Nemzeti Galéria, a  Néprajzi Múzeum, a felújított Vajdahunyadvár és az Olof Palme Ház, a Városligeti Gyermekszínház, valamint a Fővárosi Állat- és Növénykert fejlesztése.
    

Az új intézmények felépítése és a régi épületek megújítása mellett a Liget Budapest projekt keretében rehabilitálják és nagy mértékben bővítik a Városliget zöldfelületét és a rekreációs funkciókat, ezért még 2015 decemberéig tájépítészeti tervpályázatot ír ki a Városliget Zrt. - áll a közleményben.

 

Novák János igazgatót arról kérdezte a Színház.hu, mint az ország egyetlen hivatalos gyermek és ifjúsági színházának, a Kolibrinek jut-e szerep a Városligeti Színház programjának kialakításában. Novák elmondta, zajlanak tárgyalások arról, hogy az újjáépülő teátrum a Kolibri által kitalált gyerekszínházi profilnak adjon otthon, de a részletek kidolgozása ezután következik. "Szakmailag természetesen minden támogatást megadok, ami a színház születéséhez kell. Abban a reményben teszem ezt, hogy egy modern 21. századi gyerekszínház fog létesülni" - fogalmazott a direktor.

 

Színház.hu, Mti

 

 

süti beállítások módosítása