Második nekifutás a Karinthyban

A Broadway-en már bizonyított darabot - a Kossuth-díjas Szilágyi Tibor rendezésében és főszereplésével-a Karinthy Színház mutatja be december közepén.

 

A Karinthy Színház ajánlója:

 

Murray Schisgal amerikai írónak, több világsikert aratott színpadi mű szerzőjének, az Oscar-díjas Aranyoskám forgatókönyvírójának Második nekifutás című fergeteges vígjátéka 1986-ban játszódik New-Yorkban. Irving Berger sikeres idősödő üzletember, egy véletlen találkozás alkalmából beleszeret Daw-ba, egy szép fiatal lányba. A szerelem teljesen felborítja megszokott életét. 22 év házasság után, elhagyja feleségét és két gyerekét. Egy váratlan fordulattal beköltözik ifjú barátnője lakásába. Szembesül ifjú szerelme és barátai életvitelével, melyet képtelen kezelni, és már-már bohózati szituációkba keveredik.

 

DSC 0031 1


Szilágyi Tibornak - aki nemcsak rendezője, hanem főszereplője is az előadásnak, nem ismeretlen a mű-, hiszen a Vidám Színpadon közel húsz évvel ezelőtt már színpadra állította a vígjátékot. A rendező elmesélte, hogy a darab azoknak is ismerős lehet, akik annakidején nyomon követték az akkor megalakuló TV2 által közvetített színházi előadás televíziós sugárzását.


Pápai Erika nagy örömmel vállalt újabb szerepet a Karinthyban, hiszen a második éve műsoron lévő Klotild néniben is nagy sikere van a Jászai Mari-díjas művésznőnek.


Marton Róbert elmondása szerint rajong Woody Allen filmjeiért, így külön élmény volt számára egy New Yorkban játszódó vígjátékban szerepet vállalnia.
Gerlits Réka, a Nemzeti Színház korábbi tagja számára izgalmas kihívás egy eddig ismeretlen színházi közegben kipróbálnia magát. A próbafolyamat végéhez érve még azt is elmesélte, hogy mostanra különös kedvet érez, hogy a valóságban is elutazzon New Yorkba. Baronits Gábor, aki szintén először játszik Karinthy Márton magánszínházában, tévés népszerűségét és tapasztalatait most komoly színházi szerepben kamatoztathatja.


A díszlet Juhász Kata, a jelmez Tordai Hajnal munkája, a zenéről Nyitrai László gondoskodik. Bemutató: december 18.

 

Jegyvásárlás: Második nekifutás | karinthyszinhaz.hu

 

süti beállítások módosítása