Emigránsok - Először rendez Magyarországon Mucsi Zoltán

Slavomir Mrožek Emigránsok című darabját január 10-én mutatja be a Terminal Workhouse Mucsi Zoltán rendezésében, Géczi Zoltán és Molnár Gusztáv szereplésével.

 

2016. január 10-én mutatja be a Lengyel Intézet és a Manna Kulturális Egyesület támogatásával a Terminal Workhouse nevű, frissen alakult társulat a legismertebb és legkedveltebb lengyel drámaíró, Slavomir Mrožek Emigránsok című darabját.
 
Már maga a cím is sejteti, hogy bár Mrožek darabja egy nagyon más Európában játszódik, mint amiben ma élünk, témája és az általa felvetett alapvető problémák mégis megrendítően aktuálisak. Mi késztet egy embert arra, hogy elhagyja hazáját, legyen az értelmiségi vagy éppen kétkezi munkás ember? Hogyan élhet valaki egy másik országban mindig idegenként?
 
A két névtelen figura (játssza: Géczi Zoltán és Molnár Gusztáv) egész előadáson át tartó szóváltása így nem is kap politikai színezetet, nem rendszer- vagy társadalomkritika a cél, hanem a színészi játék előtérbe helyezésével magára az emberre koncentrál, azt próbálja megérteni. A két, egymástól nagyon különböző szereplő vitája az önmegismerés folyamatát, vagy inkább annak lehetőségeit kutatja.
 
Az előadás szövegkönyvét Pászt Patrícia fordította újra, így is kicsit újraértelmezve és közelebb hozva a ma emberéhez Mrožek szövegét. Az előadás további különlegessége, hogy Mucsi Zoltán első Magyarországi rendezésében lesz látható a 2016-os évadtól.
 
A próbákról képekben:
Fotók: Torják Orsi
 
1 3
1.
2 
2.
3 
3.
4 
4.
5 
5.
6 
6.
9 
7.
10 
8.
11 
9.
14 
10.
Fotók:  Torják Orsi, terminalworkhouse.hu
 
A darabot játszák: Géczi Zoltán, Molnár Gusztáv
Dramaturg: Gyulay Eszter
Fordította: Dr Pászt Patrícia
Asszisztens: Hodászi Ádám
Rendező: Mucsi Zoltán
 

 

süti beállítások módosítása