Szolnokon vendégszerepel a Pécsi Balett

Az idén 55 éves Pécsi Balett az 50 éves fennállását ünneplő Szolnoki Szimfonikus Zenekar újévköszöntő tánckoncertjén lép fel január 9-én.

 

A megaprodukció címadó művére, Igor Sztravinszkij: Tűzmadár-szvitjére a társulat szólistája, Molnár Zsolt készített koreográfiát.

 

Az alkotó így vall inspirációjáról:

„ A jó és a rossz, a fekete és a fehér, a pozitív és a negatív ellentétes energiáinak folyamatos kölcsönhatása határozza meg és irányítja életünk és világunk működését. A tűzmadár meséje is a két ellenpólus küzdelméről szól és az emberek harmónia iránti örök vágyáról. Koreográfiámban ennek az örök harcnak az egyre fokozódó intenzitását hangsúlyozom, de hiszek abban, hogy a jónak ma is győzedelmeskednie kell a gonosz fölött.”

 

tuzmadar

 

Táncolják:

Tűzmadár: Szabó Márton
Kascsej: Kerekes Soma Lőrinc
Carevna: Ujvári Katalin
Iván Cárevics: Tuboly Szilárd

A jelmezeket Tresz Zsuzsa tervezte.

 

Az est zenei rendezője és karmestere Izaki Maszahiro. A koncert házigazdája Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója. A rendezvény fővédnöke dr. Lengyel Györgyi, az Emberi Erőforrások Minisztériumának közigazgatási államtitkára.

 

A Szolnoki Szimfonikus Zenekar vendégei lesznek még: a Magyar Nemzeti Balett, a Nagyvárad Táncegyüttes, a Magyar Táncművészeti Főiskola, a Nemzeti Énekkar és a kiegészített Szolnoki Bartók Béla Kamarakórus.


A Pécsi Balett Tűzmadár-szvit című koreográfiájának létrehozását a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

 

 

süti beállítások módosítása