Egy jubileumi előadásról - Ilyen volt a 250. Vámpírok bálja

250 előadás, egyöntetű szakmai és közönségsiker: Ez a budapesti Vámpírok bálja eddigi mérlege.

A magyar változat bombaként robbant be a köztudatba, mára alig akad olyan ember, akit ne kerített volna hatalmába a látványos, etalonként számon tartott produkció, mostanra ezrek várják a soron következő vámpír szériát.

 

A kultusz övezte zenés darabot Bécs után Stuttgartban, Hamburgban, a Broadwayn, Varsóban, 2006-ban Tokióban, Obernhausenben, Berlinben, majd ismét Stuttgartban ünnepelhették.


2007-ben Budapestre új változatban jutott el a musical, Kentaur fantasztikus díszleteivel és jelmezeivel, mely az eredeti alkotók körében olyan nagy sikert aratott, hogy később Kentaur terveivel mutatták be az előadást 2009-ben ismét Bécsben, majd 2010-ben Antwerpenben és 2011-ben Szentpéterváron is.

 

vamp01

 

Simon Edit, a Vámpírok bálja budapesti producere elmondta: „Örömmel tölt el, hogy nyolc év elteltével, a budapesti Vámpírok bálja előadásai iránt továbbra is fokozott igény tapasztalható. A jubileumi előadásszám egy magánprodukció esetében óriási dicsőség, hiszen hazánkban nincs még egy ilyen sikertörténet, mint amilyen a Vámpírok bálja! A jubileumra rendhagyó programmal készültünk..."

 

A vasárnap délutáni előadáson részt vett a rendező, Cornelius Baltus – a vezetőrendező, Roman Polanski egyik elsőszámú alkotótársa, aki most a londoni Lion King szakmai vezetője.


Valamint a mostani szereposztások mellett, a korábbi évek művészei is.

 

A 250. előadásról és az azt követő fogadásról képekben:

 

vamp02

 1.

 

vamp03

2.

 

vamp04

3.

 

vamp05

4.

 

vamp06

5.

 

vamp07

6.

 

vamp08

 7.

 

vamp010

 8.

 

vamp09

9.

 

vamp011

10.

 

 

süti beállítások módosítása