Ladik Katalin a XV. Vajdasági Magyar Drámaíró Verseny győztese

A zsűri döntése értelmében a drámírók közül Ladik Katalin, a rendezők közül pedig Sorin Militaru érdemelte ki az első díjat az Újvidéki Színházban.

A drámaírók megmérettetése múlt héten zajlott Újvidéken. Sorsolással határozták meg azt a címet, amelyre Ladik Katalin, Bozsik Péter és Gobby Fehér Gyula drámát írt, majd eldőlt, hogy Sorin Militaru rendezi Gobby Fehér Gyula drámáját, Radoslav Milenković a Ladik Katalin által írtat, míg Gemza Péter rendező Bozsik Péter művét állítja színpadra.

 

Az alkotásokat másnap mutatták be az Újvidéki Színház pódiumán, majd a Tömöry Péter, Miklós Melánia, Kiss Csaba összetételű zsűri döntése nyomán kihirdették, hogy a drámaírók közül az első díjat Ladik Katalin érdemelte ki, a második Bozsik Péter műve, a harmadik pedig Gobby Fehér Gyula darabja lett. A rendezők közül Sorin Militaru lett az első, Radoslav Milenković a második, Gemza Péter a harmadik.

 

ladik

Fotó: Valuska Gábor, konyves.blog.hu

 

A verseny eredményhirdetése után Banka Lívia, Elor Emina, Kőrösi István és Pongó Gábor vehette át tavalyi szezon legjobb színészeinek járó, egyenrangú színészdíjakat, illetve bejelentették: az az Újvidéki Színház 2014/15-ös évadának legjobb színészei a közönségszavazatok alapján Banka Lívia (legjobb női főszerep), Mészáros Árpád (a legjobb férfi főszerep), Crnkovity Gabriella (a legjobb női mellékszerep), Magyar Attila (a legjobb férfi mellékszerep). A legjobb háttérmunkásnak járó Kulissza-díj idei tulajdonosa Lovas Csilla ügyelő.

 

A XV. Vajdasági Magyar Drámaíró Versenyre a három rendező három különböző országból érkezett, a színészek pedig az Újvidéki Színház, a szabadkai Népszínház Magyar Társulata, a Zentai Magyar Kamaraszínház, a szabadkai Gyermekszínház művészei, valamint az Újvidéki Művészeti Akadémia növendékei voltak.

 

Forrás: vajma.info

 

 

süti beállítások módosítása