Cirkuszhercegnő - A 90. évfordulón tartott premiert a Fogi-Bulvárszínház

Egy újabb operettel örvendeztette meg közönségét a fővárosi Fogi-Bulvárszínház. Január 29-én és 30-án mutatta be a társulat Kálmán Imre Cirkuszhercegnő c. operettjét a Váci Dunakanyar Színházban. A repertoár legújabb darabját ezúttal Pankotay Péter rendezte.

 

A Fogi-Bulvárszínház ajánlója:


Kálmán Imre (1882-1953) operettjét 90 évvel ezelőtt, 1926. november 24-én mutatták be a budapesti Király Színházban. Az operettzene rajongói bizonyára ismerik az Egy drága szempár, a Trombita zeng és recseg a dob, a Kislány vigyázz c. Kálmán-melódiákat, melyek a Cirkuszhercegnőből valók. Titkok, álarc mögé bújt szerelmes, az arisztokrácia diszkrét bája, a cirkuszporond csillogása mögötti világ, mindebbe bepillantást enged a Fogi-budapesti Bulvárszínház legújabb két felvonásos operettje.

 

Cirkusz3

 

"Máma itt, holnap ott, oly mindegy"... - énekli a darabban Miszter X, mert az utazó társulat előadásai minden településen ugyanúgy a vidámságról, a szeretetről szólnak. A Fogi-Bulvárszínház 15 éve halad előre, a repertoáron lévő ötvennél is több darab évente két-három új előadással bővül. Még az idén tervezik bemutatni A palacsintáskirály c. mesét Harsányi Gábor, illetve A balek c. komédiát Pozsgai Zsolt rendezésében.

A mostani premier, a Cirkuszhercegnő élő zenekari kísérettel, Bíró Attila vezetésével, Szamosi Judit koreográfiájával, Gloria Berg jelmezeivel, Halász G. Péter díszlettervezővel, Ruzicska László kreatív munkatárs ötleteivel, Pankotay Péter rendezésében került a színpadra. Szereplők: Fogarassy Bernadett, Csengeri Attila/Pankotay Péter, Gyurity István, Bodrogi Attila/Harsányi Gábor, Czető Roland, Tunyogi Bernadett, Fodor Zsóka/Sáfár Anikó, Borbáth Ottília, Egri László, Zalay Lídia.

 

 

Pankotay Péter rendező, a bemutató előtt a Váci Napló újságírójának a következőket nyilatkozta a darab kapcsán: "Sokan mondják, hogy az operett haldoklik, de mi bebizonyítjuk, hogy ez nem így van. Az operett ma is él, és szárnyal. A rendszerváltás előtt igyekeztek a műfajt propaganda célokra használni, túlzottan kigúnyolni a nemességet és a polgárságot. Én azt gondolom, ha újra visszahelyezzük a műfajt az őt megillető helyre, akkor kezd el igazán működni. Kálmán Imre színműveit nem véletlenül játsszák ma is, maradandó értékeket fogalmaznak meg. Alázattal kell velük foglalkozni. Mi arra törekszünk, hogy a mívességéből, a lelkiségéből minél többet átadjunk. A szerelem átszövi egész életünket. Nagyon fontos, hogy érzéseket közvetítsünk egymás felé az életben és a színházban egyaránt. Egy ilyen előadás, amellett hogy szórakoztat meg is érinti a nézőket. Elhiszik, hogy nem csak a színpadon, az életben is történhetnek csodák."

 

süti beállítások módosítása