Sörözés Mikó Istvánnal - Švejk legendája Sopronban

Egy pohár cseh sörrel vendégeli meg a közönséget a Soproni Petőfi Színház Mikó István Švejk vagyok című előadásán. Február 16-án este hét órakor már bérletszünetben is látható a darab a teátrum kamarajátszóhelyén, a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban.

Mikó István zenés sörözgetés közben majd harminc éve kelti életre Jaroslav Hašek kultikus hősét. Már több mint ezerszer bújt Švejk bőrébe, a derék katona figurája legendásan összeforrt a Jászai Mari-díjas színművész életével. Sopronban most hosszú évtizedek után február 13-tól ismét megtekinthető a sikerprodukció.

 

svejk miko


Pataki András, a teátrum igazgatója elmondta: örömteli, hogy Mikó István ismét visszatért a soproni színházba, amelynek örökös tagja. Az elmúlt évadban a Csárdáskirálynőben Miska pincérként láthatták a nézők, idén pedig a Macskajátékban Csermlényi Viktor szerepét játszotta el nagy sikerrel.

 

Hozzáfűzte, a városban sokan emlékeznek arra, hogy régen különböző vendéglóhelyeken látható volt a Švejk vagyok című előadása. A közönség kívánságára a színház ismét műsorra tűzi ezt a produkciót. Ezzel is tisztelegve Mikó István előtt, aki alapító-igazgatója volt a 25 évvel ezelőtt létrejött Soproni Petőfi Színháznak.

 

Az intézmény idén különleges előadásokkal, magyar szerzők darabjaival, meglepetésprogramokkal ünnepli a negyedszázados évfordulóját. Most ezen az előadáson a színház ajándékaként egy pohár cseh sört kaphatnak a nézők, s így együtt sörözhetnek Švejkkel, azaz Mikó Istvánnal, aki mesél arról, hogy nagy idők valóban nagy embereket kívánnak a történelem keserédes útjain.

 

Soproni Petőfi Színház

 

 

süti beállítások módosítása