Balsai Móni lett a legjobb színésznő a monte-carlói filmfesztiválon

Balsai Móni nyerte el a legjobb színésznő díját a monte-carlói filmfesztiválon Ujj Mészáros Károly Liza, a rókatündér című filmjében nyújtott alakításáért.

    onnnn

 

Március első hetében immáron 13. alkalommal rendezték meg II. Albert monacói herceg védnökségével a vígjátékok nemzetközi filmfesztiválját Monte-Carlóban, ahol - a vasárnap átadott Magyar Filmdíjakhoz hasonlóan - Balsai Mónit választották a legjobb színésznőnek - olvasható a Magyar Filmap közleményében.
    

A nemzetközi zsűrit Gabriele Muccino olasz filmrendező, Robert Davi amerikai színész, Barmaq Akram afgán forgatókönyvíró-rendező és Vincent Le Leurch francia újságíró alkotta, a díjazottak között olyan hírességek voltak, mint Claude Brasseur, Claudia Cardinale, Billy Zane és Andrea Bocelli.


 

   

A Liza, a rókatündér című film nemzetközi premierje egy éve volt a Fantasporto filmfesztiválon Portugáliában, ahol első magyar filmként elnyerte a fődíjat. Azóta világszerte számos rangos filmfesztiválra kapott meghívást, és húsz díjjal tüntették ki a szakmai zsűrik, valamint a közönség szavazatai alapján. Balsai Mónit korábban spanyol és brazil filmfesztiválok is díjazták már a filmben nyújtott lenyűgöző alakításáért.
    

A Liza, a rókatündér a Filmalap 220,36 millió forint értékű gyártási támogatásával készült a Filmteam produkciójában, producere Major István. Az abszurd romantikus vígjáték nagy sikerrel szerepelt a hazai mozikban, 2015 egyik legnézettebb magyar filmje volt - áll a közleményben.

 

MTI

 

süti beállítások módosítása