Ascher Tamás Sirálya nyitja meg az 56. szarajevói MESS-t

A Katona József Színház előadása, az Ascher Tamás rendezte Sirály nyitja meg szeptember 30-án a szarajevói MESS nemzetközi színházi fesztivált - közölték a szervezők szerdán a Klix.ba boszniai hírportál beszámolója szerint.

 

Szeptember 30. és október 9. között a versenyprogramban 16 országból 19 előadást láthat a közönség, valamint további négy produkciót mutatnak be az úgynevezett MESS OFF program keretében.

 

siraly

Fotó: Katona József Színház


A tíznapos seregszemlére egyebek mellett Mexikóból, Csehországból, Szlovéniából, Horvátországból, Bosznia-Hercegovinából, az Egyesült Királyságból, Olaszországból és Szíriából érkeznek előadások, de Urbán András rendezésben bemutatják a Belgrádi Nemzeti Színház Hazafiak című előadását is.
Az előadások mellett könyvbemutatókat, beszélgetéseket és performanszokat rendeznek.


Nihad Kresevljakovic, a fesztivál új vezetője szerdai sajtótájékoztatóján kiemelte, hogy a MESS mindig, így most is az éppen aktuális társadalmi kérdésekkel és témákkal foglalkozik. Az idén "mindennapjaink személyes és politikai vetülete" került középpontba.


Selma Spahic művészeti igazgató felhívta a figyelmet arra, hogy a már jól ismert alkotók mellett nagy figyelmet fordítanak a fiatal művészekre is. Az előadások hol csak közvetetten, hol közvetlenül világítanak rá a politika hatásaira a mindennapokra, valamint olyan kérdéseket is felvetnek, amelyekkel nem szívesen foglalkozik a közbeszéd - tette hozzá.

 

MTI

 

süti beállítások módosítása