Jövő szombaton lesz a Saul fia tévépremierje

Jövő szombat este tűzi műsorára az Oscar-díjas Saul fiát az RTL Klub; ez lesz Nemes Jeles László alkotásának televíziós premierje - közölte az MTI-vel szerdán a csatorna.

    

A Saul fia hosszú évek óta az egyik legtöbb nemzetközi elismerést begyűjtő filmmé vált az elmúlt hónapokban, ezért is megtiszteltetés az RTL Klub számára, hogy a készítők a csatornát választották az első televíziós sugárzásra - írják.

 

aul

    

Az RTL Klub a filmet a feldolgozás módja miatt megszakítás nélkül sugározza majd szeptember 24-én, szombaton 21 óra 50 perctől.
    

A közlemény felidézi: Nemes Jeles László első egész estés filmje a holokauszt talán utolsó tabutémáját dolgozza fel. A film története szerint 1944-ben, Auschwitz-Birkenauban Ausländer Saul (Röhrig Géza) egyike a krematóriumokban dolgozó sonderkommandósoknak. Társai tudják, hogy bármelyik pillanatban kivégezhetik őket, fegyvereket gyűjtenek és lázadást szerveznek. 
    

Saul viszont az elégetésre váró holttestek között felfedezni véli saját fiát, és ettől kezdve a férfit a menekülés helyett egy másik lehetetlen küldetés élteti: elhatározza, hogy kicsempészi a testet és keres egy rabbit, hogy méltó módon eltemethesse a gyermeket. 
   

 Mint írják, Sault követve megismerhetjük a tábor gyárszerű működését, Erdély Mátyás operatőr feszültséggel teli képeinek és Rajk László látványtervező munkájának köszönhetően pedig a néző már-már dokumentarista hitelességgel láthatja, pontosan hogyan szervezték meg több millió ember megsemmisítését.

süti beállítások módosítása