Európai Bordalfesztivált rendeznek a hétvégén Villányban és Pécsett

Hat ország kilenc együttese mutatkozik be a hétvégén az Európai Bordalfesztiválon, amelyet immár huszadik alkalommal rendeznek meg Villányban és Pécsett.

 

A szervezők MTI-nek eljuttatott írásos összegzése szerint a pénteken kezdődő eseményen fellép a pozsonyi Danubius Octet Singers, a holland Heinói Férfikar, a varsói Lira Férfikar, az ausztriai Raidingból érkező Liszt Ferenc Férfikar, valamint a Muravidéki Nótázók Szlovéniából.


A házigazda pécsi Bartók Béla Férfikar mellett a Zengő Együttes, a Pannon Filharmonikusok és az ugyancsak pécsi Ércbányász Koncert-fúvószenekar produkcióját hallgathatják meg a résztvevők a hétvégén.

 

bordal


Pénteken a villánykövesdi megnyitót követően a kórusok pincekoncerteket adnak, majd Villányban, a Diófás téren mutatkoznak be a közönségnek a Népek bordalai program keretében.


Szombaton a pécsi Kodály Központban nagyszabású gálakoncerten hallhatja közönség a résztvevő együtteseket. Az eseményen közreműködik a Pécsi Szimfonietta, valamint fellép Berecz András ének- és mesemondó, valamint Sasvári Sándor színművész.


A szervezők arra is felhívták a figyelmet, hogy a gálakoncert előtt tartják meg a koncertterem előterében a Villányi Prémium Bormustrát, amelyre idén 19 villányi pincészet hozza el legkiválóbb, prémium minőségű borát.


A fesztivál zárónapjának délelőttjén a Villány-Siklósi Borút településein adnak koncerteket a résztvevők, majd délután a pécsi Széchenyi téren rendezett Bor és Dal Ünnepén szüreti felvonulás, népművészeti és kirakodóvásár, valamint borkóstolók szolgáltatják a záróakkordot - írták.


További részletek a www.winesongfestival.hu oldalon olvashatók.

 

MTI

 

süti beállítások módosítása