Évadot zártak Békéscsabán

Díjakat is osztottak az évad végén a Jókai Színházban: újra Bartus Gyuláé a Gálfy Gyűrű.

A tradíciókhoz híven idén is szabadtéri, nyilvános társulati üléssel zárta a 2016/2017-os évadát a Békéscsabai Jókai Színház, a színház előtti téren, ahol idén is átadták a 2008-ban alapított Gálfy László Gyűrű Díjat és a legjobb színészi teljesítményekért járó elismeréseket.

seregi_zoltan.JPGSeregi Zoltán igazgató (fotók: A-Team/Ignácz Bence)

A közönség többek között részleteket hallhatott a Bolond Istókból, a Légy jó mindhalálig című musicalből, az Állat(i) mese című táncjátékból, a Diótörő és Egérkirály című családi musicalből, az Ármány és szerelemből, végül pedig a Balkán kobra című vígjátékból. Seregi Zoltán igazgató évadértékelő beszédében ismertette a következő évad műsortervét és megköszönte a bérletvásárló közönség bizalmát.

Az Évad Színművésze díjat három kategóriában osztották ki, Ifjú tehetségként Czitor Attila, Érett színművészként Tege Antal, Tapasztalt színművészként Bartus Gyula  vehette át a kitüntetést. A színház társulata a legjobb háttérmunkáért járó díjjal Kergyik István színpadmester munkáját ismerte el.

A Gálfy László színművész, a teátrum egykori igazgatója emlékére a családdal közösen létrehozott díj, a Gálfy Gyűrű odaítéléséről – az alapítók szándékának és a hagyományoknak megfelelően szakmai bírálóbizottság döntött. A Gálfy-gyűrű kitüntetettjére az elmúlt évadban bemutatott darabok rendezői tettek javaslatot, amiből a zsűri választotta ki a legérdemesebbet.

_foto_ateam_img_0427.JPG

A szakmai zsűri tagjai: Niedzielsky Katalin színikritikus, Dr. Farkas Wellmann Éva költő, kritikus, kulturális újságíró, Balogh László, a Közszolgálati Közalapítvány Kuratóriumának elnöke, Túriné Kovács Márta osztályvezető, Békéscsaba Megyei Jogú Város, Hedry Mária művészeti tanácsadó, Klebersberg Kúria.

A darabok rendezői által nominált szereplők közül ebben az évadban a Légy jó mindhalálig című musicalben az Igazgató, a Tangó című tragikomédiában Stomil és Az üvegcipő című vígjátékban Sipos Lajos megformálásáért Bartus Gyula Jászai Mari-díjas színművész vehette át immár másodjára a színház legmagasabb szakmai díját, az aranyékszert.

A díjeső ezzel még nem ért véget, a Beol és a Jókai Színház közös játékán a közönség, illetve az olvasók Vadász Gábort választották meg az év BEOL színészének. A Behírrel közös játékban pedig Az üvegcipő című vígjáték érdemelte ki a legjobb előadásnak járó elismerést.

 

Kapcsolódó

Tizenegy új bemutató tervez a Békéscsabai Jókai Színház

süti beállítások módosítása