11 bemutató a Vígszínház új évadában

Eszenyi Enikő mellett Hegedűs D. Géza, Pass Andrea, ifj. Vidnyánszky Attila, Valló Péter, Király Dániel, Szász János, Horváth Csaba és Kincses Réka is rendezni fog.

A teátrum három játszóhelyén 11 új darabot láthat majd a közönség, köztük három ősbemutatót, egy a színház számára írt fekete komédiát, monodrámákat és két film színpadi változatát is. 

vig_2_ok.jpg

Az új évad legelső bemutatója Charlie Chaplin   A diktátor című műve lesz, amelyet Eszenyi Enikő állít színpadra.

A Vígszínház új bemutatói

2018.október

Charlie Chaplin: A diktátor / Vígszínház / Rendező: Eszenyi Enikő

Chaplin legnagyobb hatású műve mélyen humanista alkotás. Hol kíméletlenül szatirikusan, hol a bohóctréfa eszközeivel oldja fel sok millió ember szorongását. A színész felejthetetlen bajusza, legendás cipője, keménykalapja, mozdulatai mindenki emlékezetébe beleégtek.

Mihail Bulgakov: Bíbor sziget / Pesti Színház / Rendező: Hegedűs D. Géza

Bulgakov zenés szatírájában egy színházi társulat bemutató készül. A Jules Verne álnéven publikáló fiatal író opuszát, a Bíbor szigetet szédületes energiával próbálja a társulat. Az előadásban kitör a vulkán, amikor a főpróbán megjelenik a cenzor.

Pass Andrea: A vándorkutya (ősbemutató) / Házi Színpad / Rendező: Pass Andrea

Minden hétvégén más család gondoskodik Vándorkutyáról. Imádják a gyerekek, de minden szülő másképpen fogadja. Hiszen Vándorkutya mindent lát! És mindent kiszimatol! Pass Andrea ezt a fekete komédiát a Vígszínház számára írja és rendezi.


2018. december

Molnár Ferenc: Liliom / Vígszínház / Rendező: ifj. Vidnyánszky Attila

Molnár Ferenc darabja a magyar drámairodalom egyik legnagyobb hatású műve. Julika és Liliom szívszorító legendája 110 éve hódítja meg a világ színpadait.

Henrik Ibsen: John Gabriel Borkman / Pesti Színház / Rendező: Valló Péter

A korrupt, önző bankár bukása után az áldozat szerepében tetszeleg. Gátlástalanul átgázol feleségén, volt szerelmén, barátján. Elvesztett hitelét, megtépázott hírnevét próbálja visszaállítani. Ám lehet-e utólag elégtételt venni a tönkretett életekért?

Fábián Péter, Benkó Bence, Király Dániel: Kozmikus magány (ősbemutató) / Házi Színpad / Rendező: Király Dániel

Fiatal alkotók írnak a Vígszínház számára új darabot. Mitől válhat élhetővé a közösség számára egy élhetetlen bolygó? Az izgalmas, zenével teli sci-fi a Vígszínház és a K2 független társulat közös előadása, melyet a színház fiatal színművésze rendez.


2019. március

John Cassavetes: Premier / Vígszínház / Rendező: Szász János

A világhírű amerikai rendező, John Cassavetes lenyűgözően bensőséges vallomása színházról, a színészi létezésről. Hol tragikusan, hol szellemesen vezet be ebbe a titkokkal teli világba. A filmből készült színpadi változat Magyarországon először a Vígszínházban lesz látható.

Bertolt Brecht: Baal / Pesti Színház / Rendező: Horváth Csaba

Brecht költői darabjában egyszerre beszél a művészetről és a szerelem pusztító erejéről. A zseniális költői tehetséggel megáldott Baal örök lázadó. Az előadás rendezője a zene, a tánc és a mozgás nyelvén szólítja meg a nézőket.

Majgull Axelsson: Nem vagyok Miriam! (ősbemutató) / Házi Színpad / Rendező: Kincses Réka

Meddig tarthatjuk magunkban a kimondhatatlant, melyekről hallgatni kényszerülünk? Az Auschwitzot megjárt Miriam hosszú évtizedek után felfedi titkát. A világhírű svéd regény Péterfy Gergely átiratában, Igó Éva főszereplésével mutatkozik be a teátrumban.

Házi Színpados bemutatók (még dátum nélkül):

Kertész Imre: Kaddis a meg nem született gyermekért

Ezzel az előadással tiszteleg a Vígszínház Kertész Imre, Nobel-díjas író emléke előtt. A Kaddis című regényét Lukács Sándor tolmácsolja.

Kornis Mihály: Kádárné balladája / Rendező: Telihay Péter

Milyen egy nagyember árnyékában élni, és tanúja lenni a történelemnek anélkül, hogy részt vennénk benne? Tragikus és ironikus monológ Kádár Jánosné szájából Kútvölgyi Erzsébet előadásában.

(Forrás: Vígszínház)

süti beállítások módosítása