Szikora - Nemzeti - Tragédia


"Miután láttuk, hogy a médiában mekkora hullámokat vert Szikora Jánosnak, Az ember tragédiája rendezõjének sajtótájékoztatója, készítettünk egy összefoglaló lapot, amelyben - egyebek között - megtalálják a tájékoztató teljes hangfelvételét és - természetesen
Jordán Tamás véleményét is"

(forrás: Nemzeti Színház Krónika)

Egy kérdés, egy válasz:

- Miért nincs itt Jordán Tamás?



- Nem hívtam. Sőt, most - mikor ide jöttem - megkeresett a Duna TV, hogy szívesen összehoznának egy vitaműsort, üljünk le egy asztalhoz a Jordánnal. És én azt gondoltam, hogy ezt követően én sehova nem megyek el vitatkozni a Jordán Tamással, mert nincs miről vitatkozni. Született egy döntés. Arról vitatkozni, hogy ez helyes volt, vagy nem volt helyes - ezt én rendkívül méltánytalannak érzem. És úgy gondolom, hogy ha ide elhívtam volna a Jordán Tamást, akkor óhatatlanul is a sajtó nyilvánossága előtt lezajló vitába kényszerültünk volna. Holott, azt hiszem, hogy az, hogy az előadást le kell venni, vagy nem kell levenni, az alapvetően nem vitakérdés.

Ha az előadást kevesen nézik, akkor azt az előadást le kell venni a műsorról. Ezen nincs mit vitatkozni.

Az, hogy egy konstruktív javaslatra (hogy nézzük meg: biztos, hogy olyan kevés néző jön-e a Tragédiára) semmilyen fogadókészség nem mutatkozott - erről nincs mit vitatkozni. Tehát, itt egymás mellett haladtunk el.

Itt van egy tény, hogy kevesen nézik a tragédiát. Erről én mit vitatkozzak? Én azt tudom mondani, hogy szerintem többen néznék, ha odaadták volna a jegyet egy jól működő szervezésnek. Nem adta oda. Erről mit vitatkozzak? Ha odaadta volna, és egy hónap múlva azt látjuk, hogy félházakkal megy, jegyterjesztés ide, jegyterjesztés oda - gondolják, hogy összehívtam volna a magyar sajtót, hogy kikérem magamnak, hogy félházzal megy a Tragédia?



Tehát, nem láttam értelmét, mert a dolog éppen hogy egy konstruktív párbeszéd meggátolása miatt robbant ki.

Ha a Jordán Tamás arra a konstruktív párbeszédre (aminek az lett volna a célja, hogy tartsunk életben egy előadást) hajlamos lett volna, vagy ebben a párbeszédben meggyőzött volna, hogy én ezt mind rosszul látom (amiket önöknek elmondok), és megmutatta volna azokat az adatokat, amelyekbe nem vagyok beavatva, akkor természetesen mindez nem jött volna létre.

De ez a párbeszéd nem jött létre, ki lett kerülve, utólag ez már csak egy rosszízű vitává silányodna, és ennél többre becsülöm Jordán Tamást is, meg önmagamat is, meg az önök idejét is.

További információért látogassa meg a Nemzeti Színház Krónikáját! >>

További anyagok:
A Tragédiát nem játsszák tovább
Az ember tragédiája



süti beállítások módosítása