Évadnyitó a Pesti Magyar Színházban

Mûködõképes teátrum "épült fel" az elmúlt években a Pesti Magyar Színházban - mondta Iglódi István direktor a hétfõi évadnyitó társulati ülésen. A teátrum "népszínházként" dolgozott az elmúlt négy évben, és amennyiben lehetõsége lesz, ezt folytatja a jövõben is - hangsúlyozta az igazgató-fõrendezõ, akinek a megbízatása a most induló évad végén jár le.

Mint Iglódi István elmondta: a társulat felhatalmazása nyomán ismét pályázni fog a direktori posztra. A szezon első újdonságaként Shakespeare: A windsori víg nők című darabja kerül színre október 8-án Pinczés István rendezésében a nagyszínpadon. A Sinkovits Imre Színpadon október 22-től játszák Moliére: A tudós nők című darabját. A vígjáték a szentendrei teátrumban nyáron játszott produkció stúdiószínházi változataként kerül színre, Iglódi István rendezésében.




Mrozek Tangó című művének első előadását november 26-ra tűzték ki. Az előadást Csiszár Imre rendezi. Az Andersen, avagy a mesék meséje című produkciót, Balázs Ágnes felnőtteknek és gyerekeknek szóló zenés játékát december 3-án mutatják be Iglódi István színre vitelében. Az év utolsó napján lesz a premierje Offenbach: Orfeusz az alvilágban című - operettszínészekre "hangolt" - darabjának, ugyancsak Iglódi István rendezésében. A tervek szerint november 19-én lesz a premierje Yasmina Reza: Egy élet háromszor című művének Guelmino Sándor rendezésében. Az évad második felében tartják a bemutatóját Rejtő Jenő - Schwajda György: A néma revolverek városa című anti-westernjének. A játék Iglódi István rendezésében kerül színre. (MTI)

süti beállítások módosítása