Készül a Báthory - új legenda születik!

2012. július 13-án, pénteken kerül bemutatásra a Budapesti Nyári Fesztivál legnagyobb vállalkozása, a Báthory Erzsébet musical-opera a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. Az ismert legendát vadonatúj mű dolgozza fel, kiváló énekesekkel, szimfonikus hangzással és különleges látványvilággal. Kiss Borcsa jelmezterveiből adunk ízelítőt.

bathory

A darabról:

A legendás Báthory Erzsébet (1560, Nyírbátor - 1614, Csejte) alakja és sorsa még ma is foglalkoztatja a tudósok és az emberek fantáziáját. Báthory a köztudatban még mindig női Drakulaként, vérgrófnőként él. A történészek szerint a valóban labilis idegzetű asszony politikai bűnügy áldozata lehetett. Alakja itthon és külföldön is számos irodalmi mű, vers, regény és film ihletőjéül szolgált, hiszen egyszerre van jelen benne titok, féltékenység, szerelem, vágy, erotika, érzékenység és szadizmus.

A Margitszigeti Szabadtéri Színpad ősbemutatója egy legendás nőalakot és egy máig vitatott történelmi korszakot dolgoz fel, stílus- és műfajteremtő formában. A Báthory Erzsébet című musical-opera a Szabad Tér Színház és a Kolozsvári Magyar Opera közös vállalkozásában születik meg, és azt a hagyományt folytatja, mely a magyar történelem és kultúra meghatározó személyiségeit kortárs magyar szerzők új művein keresztül állítja művészi eszközökkel a figyelem középpontjába. A valós történelmi személyek között egyetlen kitalált alak szerepel a műben, Walter nyomozó, aki nyomába ered.

bago

A produkcióról:

A Báthory Erzsébet című musical-opera a Szabad Tér Színház és a Kolozsvári Magyar Opera közös vállalkozásában születik meg. A címszerepet Benedekffy Katalin alakítja, további főszereplők Miller Zoltán, Szemenyei János, Szomor György és Zöld Csaba. A mű zeneszerzője Szomor György, szövegkönyvét Miklós Tibor írta, hangszerelte Pejtsik Péter. Koreográfus Novák Péter, jelmeztervező Kiss Borcsa, díszlettervező Vereckei Rita, rendező Bagó Bertalan.

Jegyek országosan kaphatók az ismert jegyirodákban.

Jegyvásárlás kezelési költség nélkül online: www.szabadter.hu, személyesen a Szabad Tér Jegyirodában (Nagymező u. 68.) és a helyszínen.

Rendelés telefonon: 06 1 / 301-0147, E-mail-ben: jegyiroda@szabadter.hu

A jelmeztervek:

bathoryjelmez_w

1.

bathoryjelmez_3

2.

bathoryjelmez_4_jpg

3.

bathoryjelmez_5

4.

bathoryjelmez_6

5.

bathoryjelmez_7

6.

Színház.hu, Szabadter.hu

süti beállítások módosítása