A show szerdától megy tovább New Yorkban

"The show must go on": a Sandy szupervihar pusztítása után New Yorkban szerdán visszatér az élet a világ egyik leghíresebb színházi negyedébe, a Broadwayre, a koncerttermekbe és a Metropolitan Operába is.

Andinak...

A Manhattan ütőerének számító Broadwyn álló színházakat tömörítő szervezet szerint szerdán matiné- és esti előadásokkal visszatérnek a slágerdarabok, köztük a Jersey Boys és a The Book of Mormon című előadás is. Tovább kell várni viszont Az oroszlánkirályra és a Mary Poppinsra.

A Broadway League Industry szerint a színházak még vasárnap, bőven azelőtt zárták be kapuikat, hogy a Sandy hurrikán - később már poszttrópusi ciklon - lecsapott New Yorkra. A szupervihar végül helyi idő szerint hétfő este érte el a keleti parti metropoliszt.

Charlotte St. Martin, a Broadway League Industry igazgatója arra bíztatta a városban lévő turistákat, hogy váltsanak jegyet a színházakba, ha már a "romos" városban úgyse tudnak barangolni. "Itt a jó alkalom arra, hogy megnézzenek egy előadást" - mondta.

broadway

A Broadway mellett a Carnegie Hall és a Lincoln Center is sötétben maradt kedden, nem volt előadás a Radio City Hallban és a Metropolitan Operában sem. Utóbbi műsorán épp A vihar című Shakespeare-feldolgozás szerepelt volna Simon Keenlyside-dal a főszerepben. A darabot szerdán adják.

New York a televíziós talk show-k egyik központja is, a vihar miatt azonban David Letterman, Jimmy Kimmel, Jon Stewart és Stephen Colbert is változtatni kényszerült népszerű műsorai felvételének menetén. Stewart és Colbert törölte a keddi felvételt. Letterman és Kimmel hétfőn üres stúdióban, nézők nélkül vette fel az adást. David Letterman vendége, Denzel Washington sárga esőkabátban vonult be a stúdióba.

A vihar következményei miatt csúsztak a film- és a televíziós premierek, Sandy még a Főnököt, azaz Bruce Springsteent is arra kényszerítette, hogy elhalassza New York állambeli koncertjét, amelyet kedd helyett szerdán tartanak meg.

Leállt a Kasszasiker, az Esküdt ellenségek: Meggyalázott áldozatok, A stúdió és A pletykafészek című sorozatok forgatása, a filmes produkciók közül pedig többek közt a Darren Aronofsky rendezésében, Russell Crowe főszereplésével készülő Noah munkálatai. Elhalasztották a Keira Knightley és Jude Law főszereplésével forgatott Anna Karenina díszbemutatóját.

A szuperviharral kapcsolatban Lady Gaga azt írta a Twitterre: "Sandy gáz, soha többé nem nézem meg a Grease-t" - utalt arra, hogy a világhírű musical hősnőjének neve Sandy, akit a vásznon Olivia Newton-John alakított.

A ciklon eddigi összesítések szerint 43 ember halálát okozta az Egyesült Államokban és Kanadában.

Forrás: MTI

süti beállítások módosítása