November a Madáchban

Túl a Mary Poppins bemutatóján, az Én József Attila CD megjelenésén és a Jézus Krisztus Szupersztár 100. jubileumi előadásán a Madách Színházban az élet nem áll meg. Számtalan darab mellett, novemberben sem lesz hiány musicalekből.

Novemberben a zenés darabok sorát a Józesf és a szélasvásznú álomkabát nyitja. Andrew Lloyd Webber és Tim Rice vilgszerte népszerű musicalje a Biblia, drámai fordulatokban leggazdagabb történetét, a József legendát, illetve Thomas Mann tetralógiáját dolgozta fel. A két szerző kezdetben felnőttpukkasztó, szertelen művet alkotott, amely 1967-ben oratórikus formában került színre. "Felnőtt" színpadon, kibővítve, 1972-ben az edinburghi fesztiválon mutatták be. A Madách Színházban november 7., 8., 9., 10. és 11-én látható előadást hármas szereposztásban játsszák, a főbb szerepekben Nagy Sándor, Puskás Péter, Serbán Attila, Gallusz Nikolett, Ladinek Judit, Polyák Lilla, Barát Attila, Gáspár László, Posta Victor, Vastag Csaba látható. A díszlet Kentaur munkája, a rendező Szirtes Tamás.

jzsef

November 16-19 között egy másik klasszikus, Andrew Lloyd Wbber darab, Az Operaház fantomja látható a Madách színpadán. „Élvezetes, jó, régimódi, nagyon színházi, nagyon romantikus musical lett” – mondja róla Cameron Mackitosh, aki először állította színpadra a musicalt, amely nem a film alapján, hanem az eredeti, Gaston Leroux regény, "Az Operaház Fantomja" alapján készült. A Fantom szerepében Csengeri Attila, Posta Victor és Sasvári Sándor látható, Christine-t Fonyó Barbara, Krassy Renáta, valamint  Mahó Andrea alakítja. Charles Hart és Richard Stilgoe szövegeit és verseit Galambos Attila fordította magyarra, a díszlet itt is Kentaur nevéhez fűződik, a rendező Szirtes Tamás.

fantom

November 22-én egy előadás erejéig ebben a hónapban is lesz Csoportterápia. A magyar musical hat vadidegen, három férfi és három nő története, akik együtt járnak, pontosabban járnának csoportterápiára. Kezdetét venné az analízis annak rendje és módja szerint, azonban egy apró hiányosság hátráltatja a dolgok szokásos menetét: nincsen meg az orvos. „Mjuzikelkámedi 2 részben”, Bolba Tamás zenéjével, Szente Vajk és Galambos Attila szövegeivel - váratlan fordulatokból, felismerésekből és mulatságos epizódokból nem lesz hiány!

csoportterpia4

A Spamalot négy napon láthat a Madáchban, novemberben, 23, 24, 25, és 26-án. Monty Python Spamalot című musicaljének alapja a Gyalog Galopp című világsikert aratott film. Az előadás különlegessége többek közt, hogy Monty Python más filmjeiből jól ismert és kedvelt epizódok is részei a Madách Színház non replica előadásának. A Spamalot sikeréhez a népszerű szereplőgárda játéka, az újfajta rendezői és szcenikai megoldások is hozzájárultak.A darabot Szirtes Tamás rendezte, a magyar szöveg Bárány Ferenc munkája. Aki szeretne találkozni a Fekete Lovaggal, Timmel, a skót varázslóval, a Lovagokkal, akik azt mondják: "Ni!", és a Gyilkos nyúllal, annak a Spamalot előadásán a helye.

spamalot

A Madách Színház, az Én József Attila alkotóinak és a nézők nagy örömére októberben megjelentek a musical dalai CD-n. Aki a zene mellé látványt is szeretne, megnézheti az Én, József Attila (Attila szerelmei) című musicalt november 30-án. A költő verseire írt, életének sorsdöntő epizódjait musical formájában bemutató mű zenéjét Vizy Márton, szövegét Tóth Dávid Ágoston írta, az előadást Szirtes Tamás és Szente Vajk rendezte. A Madách Színház produkciója, József Attila sorsdöntő fordulatait eleveníti fel a színpadon. Felidézi a költő életének első és utolsó szerelmét - Vágó Mártával és Kozmutza Flórával, és barátság Illyés Gyulával.

ja5

 

Forrás: madachszinhaz.hu

süti beállítások módosítása