Márta István: Túlteljesítettük a vállalást

Kiemelkedőnek értékelte a pécsi Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. (ZSÖK) által működtetett intézmények idei tevékenységét a társaság ügyvezetője - írja a hír3.hu.

A hír3.hu cikkéből:

Márta István a Pécsett kedden megtartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy a Zsolnay Örökségkezelő idén novemberig 1300 esemény megszervezését biztosította, és 350 ezer - ezen belül 270 ezer fizető - látogatót fogadott, a Zsolnay-negyed eseményeire 170 ezer, a Kodály Központ programjaira 70 ezer fizető látogató volt kíváncsi. Ezzel jelentősen sikerült túlteljesíteni a pécsi Európa Kulturális Fővárosa program során épült két intézmény uniós támogatásáért vállalt évi 150 ezres, illetve 50 ezres forgalmat - olvasható a cikkben.

marta_istvan_zsolnayFotó: pecsma.hu

Az ügyvezető a következő időszak programjaival kapcsolatban kitért arra, hogy november 28-án a Vujicsics együttes és Szörényi Levente ad közös koncertet a Kodály Központban, ugyanitt december 11-én Bereményi Géza rendezésében a Férfi és nő című produkció látható Básti Juli, Udvaros Dorottya, Cserhalmi György és Kulka János közreműködésével. A világhírű gitáros, Al Di Meola december 20-án lép fel a baranyai megyeszékhelyen. Advent idejére feldíszítik a negyedet, a boltok utcájában pedig kézműves vásárt tartanak. A következő év első komolyabb programja a Jégvirág Fesztivál lesz február 1. és 3. között, ennek keretében mintegy 400 négyzetméteres jégpálya épül, amely két hónapon át várja a korcsolyázni vágyókat.

Forrás: hír3.hu

süti beállítások módosítása