Felmérés készült - A tánc jót tesz a mentális egészségnek

Egy kis mozgás, különösen a táncos mozdulatok jót tesznek az enyhe mentális problémákkal küzdő tinédzser lányoknak - mutatott rá egy új svéd tanulmány, amelyről a Fox News számol be. 

Az eredmények azt mutatták, hogy azok, akik heti két-három alkalommal táncolnak, javulást tapasztaltak saját egészségügyi állapotukban összehasonlítva a kontrollcsoport tagjaival. 

'A tánc egy jól bevált és népszerű formája a mozgásnak, különösen a tinédzser és fiatalabb lányok számára' - mutattak rá a tanulmány szerzői.
A tanulmányban 112, 13 és 18 év közötti lány vett részt, akik önértékelési problémákkal, a depresszió alacsony szintjével és állandó fáradtsággal küzdenek, tüneteik azonban nem elég súlyosak ahhoz, hogy pszichiátriai kezelést kelljen kapniuk.

dance1

A résztvevők fele vett részt heti kétszer 75 perces táncórán nyolc hónapon keresztül. A tanulmány szerzői azt nézték meg, hogy egy 1-től 5-ig terjedő skálán a lányok hogyan ítélték meg mentális egészségüket a kurzus kezdete előtt, alatt és utána.
A kontrollcsoport tagjaival összehasonlítva a táncórákon résztvevők sokkal jobban érezték magukat. A tanulmány tehát alátámasztja azt a korábbi feltételezést, miszerint a mozgás javítja nemcsak a testi, de a mentális közérzetet is.
 

Forrás: OrientPress Hírügynökség

süti beállítások módosítása