A kőszívű ember fiai - bemutató a Jókai Színházban

Pénteken mutatja be A kőszívű ember fiai című regényből készült színpadi adaptációt a békéscsabai Jókai Színház társulata Seregi Zoltán rendezésében.

Szombaton lesz a darab díszbemutatója, ahol az előadás után a szereplőkkel egy pohár bor mellett személyesen találkozhat aszínházat támogató közönség. 
"A Jókai Színház a darabot a regényhez méltó, korhű környezetben mutatja be, a jelenetek rövidek, tömörek, a Plankenhorst-palotában, a Baradlay-házban, egy budai templomban és Baradlay Kázmér sírja körül játszódnak, a huszártáborban zajló események a színpadot átívelő, különleges kőhídon zajlanak" - mondta Seregi Zoltán. Hozzátette: a regény szellemiségét megőrizve, a színpadi mű a három Baradlay fiú és anyjuk, özvegy Baradlay Kázmérné sorsát követi nyomon.
A mai nehéz időkben szükségünk van a Jókai-hősökre is, hűségükre, kitartásukra, őszinte szerelemükre és becsületességükre. A Jókai-hősök a darabban megteszik helyettünk azt, amit mi nem tudunk vagy nem akarunk, ők azok, akikben jólesik magunkat látni, velük együtt hitünket megerősíteni - vélekedett a rendező.
Baradlayné szerepét Kovács Edit játssza, a három fiút Tege Antal, Csomós Lajos és Czitor Attila alakítja. Tallérossy Zebulon szerepében a közönség a Jászai-díjas Rubold Ödönt láthatja. A játéktereket Fekete Péter tervezte és alakította ki, a korhű jelmezeket Vesztergombi Anikó készítette, a zeneszerző Tolcsvay Béla, aki énekmondóként kíséri végig az eseményeket.

koszivu_ember_fiai_-_bekescsabai_jokai_szinhaz

Sztárvendégek a díszbemutatón

Hűvösvölgyi Ildikó, Fodor Zsóka és Jordán Tamás is részt vesz a Jókai Színház következő, szombati díszbemutatóján.

 A „Legyen a premier társadalmi esemény!” gondolat jegyében született meg a Jókai Színház idei évadának új kezdeményezése, a díszbemutató. A színház egy olyan találkozási pont kíván lenni, ahol Békéscsaba városa, Békés megye, valamint a szakmai élet prominens személyei egy tartalmas kikapcsolódás után gondolatokat cserélhetnek, megismerkedhetnek egymással, felélesztve ezáltal a színház közösségteremtő, közösségépítő szerepét. Az eseményen a közönség találkozhat az előadás szereplőivel és alkotóival, bekapcsolódhat a színfalak mögötti ünneplésbe.

Forrás: MTI, jokaiszinhaz.hu

süti beállítások módosítása