Fehér éjszaka - Tomer Sisley francia színész Magyarországon

Csütörtöktől vetítik a magyarországi mozikban Frédéric Jardin Fehér éjszaka című akciófilmjét, amelynek magyarországi bemutatójára a főszereplő Tomer Sisley is Budapestre látogatott.

"A Fehér éjszaka nem kifejezetten akciófilm, egyetlen nagy akciójelenet van benne, amely összesen két és fél percig tart, a többi inkább bujkálás, futás és menekülés. A filmben nem az akció a lényeg, hanem a csavaros történet, ezért is vetítették nagy sikerrel Amerikában" - mondta a színész az MTI-nek.
Kitért arra, hogy a tengerentúlról a film számos újrafeldolgozására kaptak ajánlatot, és a koreaiak, akik nagyon erősek az akció műfajában, szintén érdeklődtek a mozi után.

tomer-sisley Tomer Sisley felidézte, hogy a Fehér éjszaka forgatására nem kellett külön felkészülnie. Bár a munka rögtön a Largo Winch második részének felvétele után indult, és így meglehetősen fáradt volt, jó fizikai állapotban volt, a jelentekhez nem is használt dublőrt. Gyorsan, nagyjából kilenc hét alatt vették fel a film jeleneteit három helyszínen: Párizsban, Luxemburgban és Brüsszelben.
A történetben Vincent, a főszereplő rendőr teljesen átlagos férfi, aki sok mindenkit átver és fiát akaratán kívül belekeveri piszkos üzleteibe. A rendőr egy tipikus elvált apa, aki rengeteget dolgozik és nagyon kevés ideje jut a gyerekére. A fiút, Manuelt Samy Seghir alakítja. Tomer Sisley megjegyezte: nem volt nehéz dolga az aggódó és küzdő apa szerepével azonosulni, hiszen az életben is két gyermek apja.
A négy nyelven is kommunikáló színész azt is elmondta, hogy héber az anyanyelve, de Berlinben született, ezért beszél németül is, majd kilenc éves korában költözött szüleivel Franciaországba, és a három nyelv után tizenegy évesen az iskolában hamar megtanult angolul is.
Tomer Sisley gyerekkora óta színész szeretett volna lenni, de pályája stand-up komikusként indult, így is vált ismertté Franciaországban és ezután ajánlottak fel neki filmszerepeket. Jelenleg annyi filmben dolgozik, hogy a színpad nem is fér bele az életébe. "De mindig és folyton hiányérzetem van" - tette hozzá.
A színész azt is elmondta, hogy az elmúlt hat hónapban egy francia-izraeli filmen dolgozott, az Egyesült Államokban Jennifer Anistonnal készített egy vígjátékot, és az előző héten fejezte be az Angélique, az angyali márkinő című 1964-es klasszikus francia film újrafeldolgozását.
Tomer Sisley a Largo Winch premierjén járt már Magyarországon.

süti beállítások módosítása