Pályázati lehetőség kortárstánc koprodukció létrehozására

A Műhely Alapítvány az előző évekhez hasonlóan idén is meghirdeti a a Jardin d'Europe ötéves project keretében megvalósuló nemzetközi koprodukciós pályázatát. 

A pályázatra olyan fiatal, de nem pályájuk elején járó magyar művészek jelentkezését várjuk, akik már mutattak be saját kortárstánc produkciót, de nemzetközi téren még nem ismertek. A tervezett produkciónak legalább három európai ország egy-egy művészének együttműködésével kell megvalósulnia, legkésőbb 2013. június 15-i (munka)bemutatóval.

A Műhely Alapítvány pályázati felhívása
nemzetközi kortárstánc koprodukciók létrehozására a Jardin d'Europe című, az Európai Közösség Kultúra 2007-2013 keretprogramja által támogatott, 5 éves program keretében.
Megjelent: 2012. december 10-én.
Miről szól a program?
A program célja, hogy nemzetközi együttműködésre ösztönözze a kortárstánc területén alkotó fiatal művészeket. Ennek érdekében a program keretében a Műhely Alapítvány évente 1-2 nemzetközi koprodukció létrejöttét támogatja.
Kiknek szól a program?
Olyan fiatal, de nem pályakezdő magyar művészek jelentkezését várjuk, akik már mutattak be saját kortárstánc produkciót, de nemzetközi téren még nem ismertek. A tervezett koprodukciónak legalább három európai ország egy-egy művészének együttműködésével kell megvalósulnia. Jelen pályázati kiírás olyan koprodukciókra vonatkozik, melyek (munka)bemutatója legkésőbb 2013. június 15-ig valósul meg.
Mit nyújt a program?
Az Alapítvány a koprodukció megvalósításával és egyszeri bemutatásával kapcsolatban felmerülő költségeket 100%-ig finanszírozhatja. Azonban előnyt élveznek azok a tervek, melyek más - elsősorban külföldi - források társfinanszírozásával valósulnak meg. A Műhely Alapítvány jelen pályázati felhívásra fordítható támogatási kerete: 10.000 EUR projektenként.

jardin-d-europe

Hogyan lehet jelentkezni?
A kiválasztási folyamat kétfordulós. Az első fordulóban a tervezett projektről a következő magyar vagy angol nyelvű anyagokat kell email-en a Műhely Alapítványhoz, jardin.budapest@gmail.com címre eljuttatni:
- Kitöltött jelentkezési lap (letölthető a Műhely Alapítvány honlapjáról)
- A pályázó magyar művész részletes szakmai önéletrajza
- A pályázó magyar művész korábbi munkáiról fotó és/vagy videó anyagok
- Már megkezdett projekt esetén próbákról készült fotó és/vagy videó anyagok
A második fordulóba továbbjutott pályázatok részletes kidolgozását angol nyelven fogjuk kérni.
Jelentkezési határidő:
Első kör: 2013. január 16.
Az első kör értékelésének határideje: 2013. január 31.
A második lépcső tervezett beadási határideje: 2013. február 17.
A döntés várható határideje: 2013. március 1.
Bővebb információ: Műhely Alapítvány +361/456 2045, 1094 Budapest, Liliom u. 41.
www.wsf.hu, www.jardindeurope.eu, jardin.budapest@gmail.com

süti beállítások módosítása