A Teátrumi Társaság kiáll Vidnyánszky mellett

A Magyar Teátrumi Társaság tagsága közleményében határozottan kiáll Vidnyánszky Attila mellett.

A Magyar Teátrumi Társaság közleménye:
A Nemzeti Színház igazgatói kinevezése kapcsán, az elmúlt időszakban elszaporodtak a Vidnyánszky Attila személyével kapcsolatban tett hamis kijelentések, a téves információkon, csúsztatásokon és összemosásokon alapuló híresztelések, melyek – sajnálatos módon – az országunkat és kultúránkat elszigetelni és lejáratni kívánó általános politikai kampány részei.
Az összehangolt lejárató kampány valótlan állításainak kereszttüzében a Magyar Teátrumi Társaság tagsága fontosnak tartja a közvélemény hiteles tájékoztatását, az igaztalan vádak tisztázását, és – a művészi és emberi szolidaritás jegyében – a méltatlanul támadott kollégánk és barátunk melletti kiállást.


vidnyanszky attilaFotó: MTI

 

Egyesületünk tagjai becsületes, jóravaló, közösségi embernek, kiváló művésznek ismerik Vidnyánszky Attilát, kinek személyiségétől távol áll a kirekesztés, az antiszemitizmus, a rasszizmus bármely formája. Hisszük, hogy tehetségére, elhivatottságára, művészi és vezetői tapasztalataira alapozottan, magas színvonalon valósítja meg a nyertes pályázatában megfogalmazott koncepciót.
A mandátuma lejártakor leköszönő igazgatónak és a társulat valamennyi tagjának gratulálunk a korábbi években elvégzett munkához, s művészi pályájukhoz – akár a Nemzeti Színház társulatán belül, akár azon kívül – további sok sikert kívánunk!
Tisztelettel kérünk mindenkit, hogy a színházi és kulturális erőtérben méltatlan negatív gesztusok, és téves információk terjesztése helyett segítse a valóságon alapuló, árnyalt és hiteles tájékoztatást.
A magyar kultúra, valamint a Nemzeti Színház hazai és nemzetközi jó hírnevének fenntartása, megőrzése jól felfogott érdekünk és közös feladatunk, ezért minden ezzel ellentétes cselekedet megengedhetetlen.
Felhívjuk tehát a színházi szakma és a média képviselőinek figyelmét, tegyenek meg mindent sokszínű és befogadó kultúránk védelme érdekében.

 

Magyar Teátrumi Társaság

Andrási Attila, Balázs Péter, Balázsi József, Balogh Erika, Besenczi Árpád, Bíró Ildikó, Blaskó Balázs, Borsós Beáta, Crespo Rodrigo, Csasztvan András, Cseke Péter, Csengei Ágota, Darvasi Cecília, Darvasi Ilona, Dobos László, Dolhai István, Fekete Péter, Forgács Péter, Frigyesi András, Gergely László, Herczeg Tamás, Horányi László, Jónás Judit, Kelemen Csaba, Kiss József, Kolti Helga, Kriza Zsigmond, Nagy Viktor, Nemcsák Károly, Oberfrank Pál, Ókovács Szilveszter, Pataki András, Pócza Zoltán, Rázga Miklós, Román Sándor, Rusz Milán, Salamon Suba László, Szabó Ágnes, Szabó László, Szigetvári József, Szűcs Gábor Medve, Szűcsborus János, Tompagábor Kornél, Várszegi Tibor, Vasvári Csaba, Vidákovics Szláven.


A társaság havilapja, a Magyar Teátrum című színházi magazin – újságárusoknál már kapható – aktuális számában Sárdobálás nemzetközi koprodukcióban – címmel hat oldalas összeállításban foglalkozik a Vidnyánszky Attila, a magyar színházművészet, a magyar kultúra, és egyben Magyarország ellen zajló politikai lejárató kampánnyal.

Forrás: Magyar Teátrumi Társaság

süti beállítások módosítása