"Nem egyeztettünk" - Tarlós cáfolja Alföldit

'Nem igaz, hogy a főváros azzal kereste meg Alföldi Róbertet, hogy vegye át a Dörner György által vezetett Újszínházat' - állította Tarlós István főpolgármester csütörtök este a Klubrádióban. A főpolgármester szerint személyesen soha nem tett ígéretet a Nemzeti távozó igazgatójának.

tarlos
Tarlós István a Klubrádiónak kijelentette, nem tudott arról, hogy tárgyalások folytak volna a főváros és Alföldi Róbert között arról, hogy az évad végén a Nemzeti távozó igazgató vegye át az Újszínház vezetését - nyilatkozta a főpolgármester a Klubrádióban. Tarlós azt is hozzátette, soha nem beszélt egy szót sem Alföldi Róberttel. "Alföldi Róbertnek soha semmit nem ígértem és nem is akartam volna ígérni, a legkevésbé azt, hogy az Új Színházat vezesse" - közölte a főpolgármester.

 

Arról is beszélt, hogy utánanézetett a dolognak, és kiderült, hogy Csomós Miklós kultúráért felelős főpolgármester-helyettes kétszer is találkozott Alföldivel, de "ezek nem tárgyalások voltak, csak megbeszélések", amelyen Tarlós szerint elhangzott, hogy egy befektető megvenné Alföldiéknek a Tivolit, később a Vörösmarty mozi is szóba került játszóhelyként, de aztán "az érdeklődés megszűnt".

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Nemzeti Színház igazgatója csütörtöki közleményében jelezte, hogy 2012 végén a főváros kulturális vezetése tárgyalásokat folytatott vele arról, hogy átadná az Újszínház vezetését, mivel úgy ítélték meg, hogy a jelenlegi vezetés nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. "Ezen szándékától a főváros kulturális vezetése később elállt" - fogalmazott Alföldi, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy a Főpolgármesteri Hivatal szerdán a Nemzeti 2009-es nézőszám-csökkenéséhez hasonlította a Dörner György által vezett, nézői harminc százalékát elvesztő Újszínház látogatottságának csökkenését.

 

A Klubrádió adását itt meghallgathatják.

 

 

 

 

süti beállítások módosítása