Egyed Attila lett az Évad színésze Székesfehérváron

Évadzáró társulati ülést tartott a fehérvári színház.


A társulati ülés díjátadókkal vette kezdetét. A Vörösmarty-gyűrű díjat a Vörösmarty Színház színészei és táncosai alapították: minden évad végén egy olyan művészt jutalmaznak vele, aki az elmúlt évadban a legjobb teljesítményt nyújtotta. A titkos szavazás eredményeképpen idén Egyed Attila húzhatja fel a gyűrűt. A díj mecénása, Révész László elmondta: nem csak a Vörösmarty-gyűrű mecenatúráját vállalja, hanem egy alapítvány létrehozását is tervezi, amely a Vörösmarty Színház társulatát, szakmai műhelyének támogatását tűzi ki célul.

 

evadzaro6
Az évadzárón Szikora János átadta az Évad színésze-díjat is: ennek sorsáról a színház vezetése dönt. Nem csak a művészek, a vezetők is úgy vélik, az elmúlt évadban Egyed Attila nyújtotta a legjobb teljesítményt, így a színművész ezt a díjat is bezsebelte. A társulat kezdeményezésére idén először nyújtották át az Évad dolgozója-díjat, mely sorsáról – szintén titkos szavazással – a társulat döntött. Az elismerést Zombai Katalin, a színház mindenese vehette át.

 

evadzaro
A díjátadó után színházunk igazgatója az elmúlt évad látványos fejlődéseiről beszélt. Megnyílt a Cyrano Caffé, amely mindennap étellel-itallal várja a látogatókat, kisszínpada pedig számos koncert helyszíne. A színésztársalgó büféje is rendszeresen üzemel, és az alagsorban egy új próbaterem áll a művészek rendelkezésére. A virtuális építés is megkezdődött, hiszen az elmúlt évadban sikerült bővíteni a közönségszervezői hálózatot: ennek látható jelei is vannak, hiszen több mint tízezer bérletes tekintette meg az előadásokat a 2012/2013-as évadban – mondta az igazgató. Dr. Szikora János bejelentette: az elmúlt évad sikeres előadásai, úgymint A dzsungel könyve, a Család ellen nincs orvosság, a Lili bárónő, a Közelebb! az új évadban is műsoron maradnak, a Bizánc pedig a Nemzeti Színház színpadán is látható lesz. 

 

evadzaro2
Az igazgató szót ejtett néhány sikeres kezdeményezésről: az Újszövetség-maraton sikere arra ösztönzi a színházat, hogy idén decemberben ismét megszervezze a szakrális eseményt. Az Atlantisz-program is eredményesen beindult: nyolc székesfehérvári iskolával kötöttek együttműködési megállapodást, a diákok rendhagyó irodalomórákon, kulisszajárásokon, forgatókönyvírói műhelyben vehettek részt. 

Összegzésként dr. Szikora János elmondta: a 2012/2013-as évadban 374 előadást tartott a színház, melyet több mint 10.000 bérletes és 76.500 fizető néző tekintett meg – így a látogatottság majdnem 90%-os volt.

evadzaro3
A nyár sem telik színház nélkül, hiszen júliusban a Pelikán Udvarban operett-esteket láthat-hallhat a nagyérdemű, augusztusban pedig a Koronázási Ünnepi Játékok várja a publikumot.







 

süti beállítások módosítása