Sátrat vert a VOLT-on a Jókai Színház

Július 3-án a Békéscsabai Jókai Színház és az ExperiDance Táncegyüttes közös Frank Sinatra – A HANG című musical-showja volt az egyik nyitóműsor a soproni VOLT Fesztiválon.

 

Nem az első alkalom, hogy a Békéscsabai Jókai Színház előadásával nyílik meg egy több tízezres nyári fesztivál Magyarországon. Három évvel ezelőtt Budapesten a Városligetben, a Magyar Vágta szomszédságában felállított cirkuszsátorban (Porondszínház) a Circus Hungaricus és a Csínom Palkó etno-operettel, majd ugyanezekkel az előadásokkal a kapolcsi Művészetek Völgye fesztiválon is szerepeltek.

 

VOLT színház

 

Tavaly a SZIGET Fesztiválon vert sátrat a Jókai Színház, hogy a nulladik napon bemutassa a „szigetelő fiataloknak” a La Mancha lovagja című musicalt. Ezen a nyáron, július 3-án pedig a soproni VOLT Fesztiválon az ExperiDance Táncegyüttessel közös Frank Sinatra – A HANG című musical-show volt az egyik nyitóprogram.

 

A sátor a VOLT-on


– Nem csak a Jókai Színháznak, hanem tulajdonosának, Békéscsaba városának is megmutatkozási lehetőségek ezek – mondta Fekete Péter színházigazgató, majd hozzátette, hogy a Porondszínház hozzásegíti Békéscsabát ahhoz, hogy az ország jelentősebb – több tízezer főt megmozgató – fesztiváljai kapcsán Békéscsaba színházának sikerprodukcióiról beszéljenek a fiatalok. 
– És ha beszélnek rólunk, akkor meg is ismernek bennünket, majd el is látogatnak Békéscsabára, hogy itt nézzék meg előadásainkat, és részt vegyenek a békéscsabai fesztiválokon is – tette hozzá Fekete Péter.

 

A HANG jelenet

Fotók: A-Team


A Jókai Színház cirkuszsátra az előadás után is a VOLT-on marad, és a Magyar Teátrumi Társaság szervezésében folytatódnak a programok. Délelőttönként Teátrumi Mocorgó néven gazdag játszóházzal várnak kicsiket és nagyobbakat. Délutánonként lesz tánctanítás, sakk-szimultán. Az esti órákban pedig a zenés, táncos előadásoké lesz a főszerep.

 

A társaság tagszínházai közül a Jókai Színházon és a ExperiDance Tánctársulaton kívül fellép az egri Gárdonyi Géza Színház tánctagozata, a GG Tánc Eger. Vendégként szerepel a TÁP Színház és a MaNNa Produkció. A VOLT Színház programja az EMMI és az NKA támogatásával valósul meg.

 

Forrás: Jókai Színház

 

süti beállítások módosítása