Operát és musicalt láthat idén az Iseumi Szabadtéri Játékok közönsége

A Traviata, valamint a Rómeó és Júlia szerepel az idén ötvenéves Iseumi Szabadtéri Játékok műsorán - jelentette be szerdán sajtótájékoztatón Mérei Tamás, a Savaria Szimfonikus Zenekar igazgatója, az augusztusi rendezvény főszervezője.

Giuseppe Verdi Traviata című művét, amely a világ egyik legismertebb és legkedveltebb operája, augusztus elsején és harmadikán láthatja a közönség a szombathelyi Iseumban, Káel Csaba rendezésében. A főbb szerepeket Pasztircsák Polina, Pataki Adorján és Anatolij Fokanov alakítják, a két szabadtéri előadásban közreműködik a Magyar Állami Operaház énekkara, valamint a Savaria Szimfonikus Zenekar is - közölte az igazgató.


Hozzáfűzte: a Rómeó és Júlia előadás minden részében rendhagyónak ígérkezik, hiszen nem kizárt, hogy több Rómeó és több Júlia lesz egyszerre a színpadon.

 

Iseum

Fotó: tourinform.hu


Silló Sándor rendező ugyanis a zeneirodalom nagy slágereit, az opera és a musical, a rock és dzsessz, valamint a tragédia filmes feldolgozásait vonultatja fel, bizonyítani kívánja, hogy a West Side Story, Prokofjev, Csajkovszkij és persze Gounod, valammint Bellini zenéje megférnek egymás mellett a színpadon, valamint hogy egymástól nagyon eltérő nézői igények is kielégíthetők egyszerre - magyarázta Mérei Tamás.


Az augusztus 8-án és 10-én színpadra kerülő produkcióban fellép a tavalyi Jézus Krisztus Szupersztárban sikert aratott Schrott Péter és Schwartz Dávid, Júlia szerepében a Magyar Állami Operaház fiatal szopránja, Kriszta Kinga, valamint a dajka szerepében Borbás Gabi is feltűnik.


Mérei Tamás elmondta: az idei jubileumi Iseumi Szabadtéri Játékok költségvetése 105 millió forint, ehhez 15 millió forint támogatást nyújt Szombathely önkormányzata, 30 millió forintot remélnek jegybevételből, 8 millió forintra pályáznak Nemzeti Kulturális Alapnál (NKA), illetve egyéb szponzori támogatásokra is számítanak.

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása