A harag napja - Új előadásra készül Schilling és a Krétakör

"Közel fél év csend után örömmel informálunk minden érdeklődőt következő színpadi produkciónk, A harag napja előkészületeiről" - áll a Krétakör közleményében.

Az előadást Schilling Árpád rendezi, magyarországi premierje 2015. november 30-án lesz a Trafóban, világpremierje pedig november 11-én Athénban.

 

Háttér:

 

2015 elején egy ismeretlen magyar ápolónő elsőként beszélt a nyilvánosság előtt kíméletlen őszinteséggel a kórházakban uralkodó szakmaiatlan és embertelen állapotokról. A nővér fekete ruhába öltözött és az utcára hívta az ország ápolóit. Ez az ember inspirálja előadásunkat, de semmit nem használunk fel az ő valós történetéből. Az előadás a végtelenségig kiszolgáltatott ember tragikomédiája.

 

kretakor

 

A történetről:

 

A nővér családjában három generáció jellegzetes vonásai tűnnek fel. Egy korábbi rendszerben szocializálódott, vallásos anya, egy öregasszony, aki mindig, mindent jobban tud lányánál, soha be nem látva, hogy megszerzett tapasztalatai a mai világban már nem érvényesek. Egy gátlástalan, túlélőszemléletét hirdető tinédzser, az ápolónő lánya, aki szerint már semmi sem számít, nem szabad hinni senkiben és semmiben. A főhős felőrlődik.

’A harag napja’ forgatókönyvét Zabezsinszkij Éva és Schilling Árpád írja, a színpadon közreműködik többek között Sárosdi Lilla, Láng Annamária és Rába Roland.

 

Alkotótábort szerveznek:

 

A Krétakör bevett gyakorlata, hogy úgynevezett alkotótáborokban hozza létre projektjeit. ’A harag napja’ stábja is kétszer vonul el, hogy az alkotók és színészek közösen dolgozzanak a produkción.

 

Ezeknek a próbatáboroknak a költségét közösségi finanszírozásból szeretnénk fedezni. Ezen a linken lehet hozzájárulni a próbatáborok szállás, étkezés és utazási költségeihez, illetve itt beszél Árpád arról, hogy miért ezzel az eszközzel szereti megvalósítani a projektjeit.

 

Koprodukciós partnerek: Onassis Cultural Center, Athén, Görögország és Trafó Kortárs Művészetek Háza, Budapest.

 

süti beállítások módosítása