Újra IETM-meeting Budapesten! – Jelentkezőket várnak

Pályázati felhívás IETM pre-meeting – előzetes találkozó megszervezésére.

Pályázati felhívás:

 

Az IETM a kortárs színház- és táncművészetek területén működő szervezetek hálózata, amely 50 országból mintegy 500 tagszervezetet, többek között fesztiválokat, színházakat, impresszáriókat, kurátorokat, producereket, kormányzati szerveket, információs és kulturális központokat foglal magába. 

 

Az IETM következő soros találkozója 2015 novemberében lesz Budapesten november 4. és 8. között. Fő témánk a demokrácia. Egy-egy találkozó helyszínének kiválasztásakor nem titkolt cél, hogy az IETM és a helyi szervezők bemutathassák az adott ország, illetve város előadó-művészeti szcénáját az odaérkező szakembereknek és művészeknek, ezáltal pedig kiváló alkalmat biztosítsanak együttműködések kialakítására és az alkotói mobilitás ösztönzésére.

 

Mivel a találkozó Budapestre korlátozódik, az első napon, 2015. november 4-én a hivatalos program szerves részeként elsősorban a vidéki kulturális szervezetek, programok jobb megismerhetőségére koncentrálunk.  Ezen belül is elsőbbséget élveznek a helyi közösségekkel dolgozó projektek, illetve azok a programok, melyek a munkában a közvetlenebb társadalmi felelősségvállalásra koncentrálnak tartalmi és/vagy formai értelemben.

 

ietm

 

Várjuk azon kulturális szervezetek jelentkezését, amelyek 2015 november 4-én fejenként 5-20 fő külföldi szakember részére maximum egy napos programot kívánnak szervezni elsősorban, de nem kizárólag vidéken.

 

A program célkitűzése:

A hazai kulturális programok részletes megismertetése

A hazai (elsősorban vidéki) szervezetek, alkotók részletes bemutatkozásának biztosítása

Kapcsolatok segítése, erősítése hazai és nemzetközi szervezetek között

 

Miért jó ez a vendéglátónak?

Nemzetközi szintű bemutatkozás

Részletes, helyszíni tapasztalatcsere

Lehetséges partnereket, támogatókat találhat

Szakmai kapcsolati hálókat építhet ki

 

Mit nyújt az IETM?

Kommunikációs csatornát

Információt a lehetséges résztvevőknek

A hivatalos programba történő bekerülést

Továbbá megszervezi  résztvevők költségtérítésének begyűjtését és átadását a szervezőknek (javasoljuk valamekkora hozzájárulás kérését a résztvevőktől, a megjelenés biztosításának érdekében is)

 

Mi a pályázó feladata?

Jelentkezőkkel, résztvevőkkel való kapcsolattartás

A program teljeskörű megszervezése (utazással együtt) a résztvevőkkel egyeztetve

A program esetleges költségeinek fedezése (részben a külföldi résztvevők díjából)

 

A pályázatnak tartalmaznia kell:

A szervezet rövid leírását, a programban való részvétel motivációját, indokát, valamint az egynapos programtervet és résztvevőktől elvárt költségtérítés összegét (maximum 2 oldalban) magyar és/vagy angol nyelven. A program megvalósításához viszont a program helyi vezetőjének az angol nyelvtudás szükséges feltétel.

 

A pályázatokat az IETM brüsszeli központjával egyeztetve 15 napon belül bíráljuk el (figyelembe véve a programok sokszínűségét, esetleges kapcsolódását, a vidéki szervezetek megismerhetőségét stb. ).

 

A pályázatok beérkezésének határideje 2015. július 15.

 

A pre-meeting koordinátorai: Bakk Ágnes, Lengyel Anna, Nánay Fanni, Petrányi Barna, Rácz Anikó

Kapcsolat:ietmbudapest@gmail.com

 

 

süti beállítások módosítása