Athéni Timon - Az SzFe előadása vendégszerepel Újszegeden

Shakespeare Athéni Timon című művét a Színház- és Filmművészeti Egyetem végzős hallgatóinak tolmácsolásában láthatjuk július 17-én az Újszegedi Szabadtéri Színpadon.

 

A produkció a 25. Thealter Fesztivál keretében látható. Herczeg Tamás, a Szabadtéri igazgatója elmondta: a MASZK Egyesület által szervezett programsorozattal, az ország egyetlen nemzetközi, független színházi darabokat bemutató fesztiváljával, még anno Nikolényi István Szabadtéri-igazgató kezdett el együttműködni. Ezt a gesztust szeretné megismételni a mostani menedzsment. Az idei Thealter megnyitója után, 21:15-kor kezdődik az Athéni Timon.

 

timon38

 

A címszerepet a színműs ötödévesek tanára, Hegedűs D. Géza alakítja, aki tanítványának, a darabot rendezőként jegyző ifj. Vidnyánszky Attilának korábban - mikor a fiatal hallgató megrendezte a Shakespeare-mű egyik jelenetét - megsúgta: ez az egyik álomszerepe. Így került bele végül a teljes előadásba.

 

A diplomadarabban az idén végzős Marton-Hegedűs-Forgács osztály fiúcsapata mellett a Bagossy-Pelsőczi-Rába osztály négy tagja, valamint Mátyássy Szabolcs és Kovács Adrián zeneszerzők lépnek színre. A fiatal alkotók azt keresték, hogyan fér össze a körülöttünk burjánzó nyomor és háború a fogyasztói társadalom csillogásával.

 

Forrás: szegediszabadteri.hu

 

süti beállítások módosítása