Meghívásos pályázatokon oszt szét 175 milliót az NKA

Csaknem 175 millió oszt szét év végén az NKA Színház- és Táncművészeti Kollégiuma a hétfői és keddi beadású meghívásos pályázatain - számolt be a Magyar Narancs.

 

A Magyar Narancs cikkéből:

A Nemzeti Kulturális Alap (NKA) Színház- és Táncművészeti Kollégiumának év végén leköszönő tagjai utolsó gesztusukkal úgy döntöttek, a maradék pénzt, mintegy 175 millió forintot elsősorban saját intézményeik között osztják szét meghívásos pályázatokon - írja a Magyar Narancs.

 

nka aula

Fotó: NKA

 

40 millióra pályázhat a Magyar Teátrumi Társaság a színház népszerűsítésére fiatalok körében, amit „rendhagyó marketingkampányok, innovatív marketingstratégia megvalósításával” ér majd el. Ebből a pénzből szervezhetnek konferenciákat és workshopokat, sőt a színházak népszerűsítését célzó kisfilmeket is forgathatnak. A Magyar Színházi Társaságot nem hívták pályázni. A pályázat kiírásáról döntő Színház- és Táncművészeti Kollégium tagja Nagy Viktor, a Teátrumi Társaság alelnöke, és Szabó László, a Teátrumi Társaság titkára.

 

8 milliót nyerhet a Pesti Magyar Színház. Egy konferenciát és workshopot tarthatnak ennyiből „Akadálymentesítés az előadó-művészet területein” címmel. A Színház- és Táncművészet Kollégium elnöke a Pesti Magyar Színház igazgatója, Zalán János. A Szőcs Géza társelnököt, Hoppál Péter államtitkárt és Juhász Juditot, a Magyar Művészeti Akadémia szóvivőjét is tagjai között tudó Magyar Madagaszkári Emléktársaság 12,6 milliót kap „A Benyovszky munkacímű új musical bemutatásának előkészítésére”.

 

A Magyar Narancs cikke szerint  a kollégium akár változatlan formában is tovább működhet, hiszen megfelelnek az új törvényi szabályozásnak: a tagok egyharmadát az MMA-nak kell adnia. A Színház- és Táncművészeti Kollégium 10 tagjából hárman a testület rendes tagjai. 

 

 

Forrás: magyarnarancs.hu

 

 

süti beállítások módosítása