A darab Guiness-rekorder, a történet világhírű - Jön a Boeing, Boeing Kecskeméten

Szilveszter éjszaka ismét felgördül a függöny a kecskeméti színházban. A Boeing, Boeing közelgő előbemutatójáról Nagy Viktor mesélt.

A darab Guiness-rekorder, a történet világhírű, amelyet ezúttal Cseke Péter rendezésében, Zayzon Zsolt, Sára Bernadette, Nagy Viktor, valamint Decsi Edit, Dobó Enikő és Märcz Fruzsina közreműködésével láthat a közönség. 

 


- Szó szerint csiki-csuki vígjáték, hiszen a történet 6 ajtón ki/be/át/keresztül bonyolódik. Hogyan lehet eZt a ritmust tartani?

- Elképesztő technikás darab. Úgy kell egymásra vigyáznunk, mint a légtornászoknak a cirkuszban. Ha nem kapod el a partnered kezét a megfelelő pillanatban, akkor lezuhanhatsz. És a színpadon nincs védőháló.

 

- Kinek fog nagyon tetszeni az előadás?
- Remélem, mindenkinek. A férfi-nő kapcsolat örök téma. Ráadásul itt egy férfira három nő jut, plusz egy barát, aki - tele jó szándékkal - még jobban összekuszálja a szálakat, és a házvezetőnők gyöngye, a drága Bertha, aki természetesen mindent tud mindenkiről. Nagyon bízom benne, hogy hosszú utat bejár majd a produkció – szó szerint is.

 

boeing 2

Fotó: kecskemetikatona.hu

 

- Konkrét tervek?
- Cseke Péternek jeleztem, hogy szívesen látjuk a produkciót Balatonföldváron, a Kultkikötőben. De szerintem borítékolható, hogy nem ez lesz az egyetlen meghívás.

 

- A Balfék tavalyi balatonföldvári bemutatója elképesztően kalandosra sikerült.
- Ötször kellett elkezdeni az előadást… Hihetetlenül izgalmas volt! Folyamatosan tartottuk a kapcsolatot a Siófoki obszervatóriummal, akik pontosan jelezték, hogy mikorra várható az eső. Most is látom magam előtt, ahogy állok a takarásban, a színpadon megy az előadás, a közönség imádja, én meg azt hallom a telefonban, hogy két perc múlva leszakad az ég. Persze leálltunk, vártunk, újra indultunk, aztán újra leálltunk. És a nézők nem mentek haza! Hihetetlen érzés volt látni, ahogy ott kucorogtak a kis menedékükben, és türelmesen vártak még éjfélkor is. Mit tehetsz ilyenkor? Végül kitaláltuk, hogy menjünk a rendezvénysátorba. Két szó elég volt, hogy minden színész belemenjen, hogy azon az ici-pici helyen, jelzés díszletek között játsszuk el a harmadik felvonást. Hajnali egykor lett vége… Ha valamiért érdemes nyári színházat csinálni, akkor ez az. Ott jöttem rá, hogy nekem ezt jelenti Kecskemét: egy olyan közösséget, ahol két szó elég, és mindenki együtt mozdul, segíti egymást.

 

- A szilveszteri bemutatóknak különleges hangulata van. Másként is készülnek rá?
- Izgulunk. Nagyon. Számunkra ez ünnep lesz. Szilveszterkor játszani majdnem annyira jó, mint születésnapon.

 

- Mi várható a premier után?
- Tavaly, a Balfék bemutatója után beültem az autóba, és pontban éjfélre hazaértem édesapámhoz és a testvéreimhez Táborfalvára. Idén nem tudom, mi lesz. Jó lenne bulizni, de az is jó, ha egy kicsit csend vesz körül. Ha nem játszanék, talán az utóbbit választanám.

 

kecskemetikatona.hu

 

 

süti beállítások módosítása