Így szerettek ők ismét a Városmajorban

Nyáry Krisztián sikerkönyveiből készült különleges koncertszínházi előadást idén három alkalommal tűzi műsorra a Budapesti Nyári Fesztivál: augusztus 30-án, 31-én és szeptember 1-én.

A Szabad Tér Színház által, 2016-ban bemutatott Így szerettek ők című irodalmi koncert-színházi előadás most visszatér a Budapesti Nyári Fesztivál idei programjába. Az előadás anno a Városmajori Szabadtéri Színpad egyik kiemelt bemutatója volt 2016. július 20-án. Legnagyobb magyar íróink híres szerelmi történetei a való életben is párt alkotó színészművészek – Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter, Gryllus Dorka és Simon Kornél – tolmácsolásában szólalnak meg, a Kaláka népszerű dalainak kíséretében. 

20160720_varosmajor_igy_szerettek_ok_34_resize.JPGRudolf Péter és Nagy-Kálózy Eszter (fotó: Gálos Mihály Samu)

A valódi összművészeti különlegesség ismert magyar írók történetein keresztül a szerelem sokféle arcát mutatja meg, irodalmi koncertszínház formájában. Olyan kiváló művészek alakításában kerül színre, mint Gryllus Dorka, Nagy-Kálózy Eszter, Rudolf Péter és Simon Kornél, zenéit a Kaláka jegyzi, amelynek tagjai – Becze Gábor, Gryllus Dániel, Gryllus Vilmos és Radványi Balázs – élőben kísérik az előadást, az elmúlt évtizedek legszebb megzenésített verseivel gazdagítva a félig-szcenírozott színházi estet. 

Nyáry Krisztián Így szerettek ők címmel megjelent irodalmi szerelmes könyvei nem hiába váltak sikerkönyvekké: fényképekkel, levelekkel, naplórészletekkel és az eseményeket feldolgozó művek idézeteivel egészítik ki a szerző kommentárjait, amelyek emberi közelségbe hozzák legnagyobb íróinkat és múzsáikat – mostanra pedig színházi változat formájában is meghódította a közönséget. A kötetek és az ebből létrejövő, dalokkal és vetítéssel átszőtt előadás lerántja róluk a leplet, megmutatva, hogyan is szerettek valójában. A zenés irodalmi időutazás során olyan írók magánéletébe nyerhetünk bepillantást, mint Babits Mihály, Szabó Lőrinc, Ady Endre, Heltai Jenő, József Attila vagy Weöres Sándor. A szépirodalmi szövegek, személyes dokumentumok és a népszerű zenék által megelevenedő történetek az érzelmek titokzatos világába kalauzolnak bennünket, megmutatva a szerelem sokféle arcát. 

A Szabad Tér Színház produkcióját Kőváry Katalin rendezte, díszlettervezője Szolga István, jelmeztervezője Dőry Virág stylist, a vetítés Hoffmann Tamás munkája.

(Forrás: Szabad Tér Színház)

süti beállítások módosítása