Nemcsák Károly: "Erős társulati lét alakult ki"

 

 

Nyolc bemutatót tartanak a budapesti József Attila Színház 2015/2016-os évadában; a teátrumban jótékonysági gálát is rendeznek június 4-én, a nemzeti összetartozás napján a kárpátaljai iskolai gyermekétkeztetés segítésére.

A gálaesten többek között Bernáth Ferenc gitárművész, Pál István Szalonna és bandája, a Carpathian Dance Tánccsoport lép fel - mondta el Nemcsák Károly, a színház igazgatója a kedden tartott budapesti sajtótájékoztatón.

 

jozsefattilaszinhaz

Ez áll a színház honlapján.

 

A jövő évad bemutatóit ismertetve kiemelte: Shakespeare Othello című drámáját október 3-án, Hunyady Sándor A három sárkány című színművét november 7-én, az Angyalföldi balladát december 12-én, Joseph Kesselring Arzén és levendula című bűnügyi bohózatát 2016. február 20-án mutatják be.

 

A gyerekeknek szóló Nyakigláb, Csupaháj, Málészáj című mesejátékot október 10-én, a Helyet az ifjúságnak című zenés komédiát szeptember 19-én, Erik Assous Boldogság című vígjátékát szeptember 12-én, Ugo Betti Bűntény a Kecskeszigeten című drámáját október 9-én tekintheti meg első alkalommal a közönség.

 

Folytatódik a határon túli magyar színházak előadásainak vendégjáték-sorozata, az irodalmi szalon, valamint színművészek alkotásaiból kiállításokat is rendeznek az intézményben - közölte az igazgató. 

 

Mint mondta, nagyon fontos a teátrum életében a határon túli magyar színházak vendégjáték-sorozata. "Nem fesztivált szervezünk, hanem minden hónapban jelen van valamelyik határon túli magyar színház egy-két előadással a József Attila Színházban, s így a budapesti színházi élet vérkeringésébe is folyamatosan jelen lehetnek" - mutatott rá.

 

Potápi Árpád nemzetpolitikáért felelős államtitkár emlékeztetett: a József Attila Színházat idén 10 millió forinttal támogatták, amely ahhoz elegendő, hogy a határon túli magyar színházak előadásai beilleszkedjenek a teátrum műsorrendjébe.

 

Nemcsák Károly a záruló évadról szólva elmondta: április végéig 267 előadást játszottak, ebből 65 stúdióelőadás volt, 5 új bemutatót tartottak és több mint 92 ezer néző volt kíváncsi a produkciókra. Idén is megrendezték az Ádámok és Évák Ünnepét a színházi világnapon: Madách Imre Az ember tragédiája című művét 11 budapesti általános és középiskola színjátszó csoportjai adták elő. "Erős társulati lét alakult ki, jól tudunk egymással és egymásért dolgozni" - értékelte az évet.

 

Az előcsarnok megújításával és az akadálymentesítéssel még az idén befejeződik a teátrum felújítása, emellett a tervek közé tartozik a színház főbejárata előtti tér rendbetétele is - fogalmazott Nemcsák Károly.

 

 

süti beállítások módosítása